Pro League: Twee nederlagen, maar bemoedigende vooruitgang…

Tweede speeldag en tweede Pro League-wedstrijd in Argentinië voor deze nieuwe generaties Belgische internationals, die het deze keer opnamen tegen Duitsland. Na hun nederlagen van de dag ervoor hoopten de twee nationale teams op beterschap tegen de Duitsers. Maar opnieuw botsten ze tegen een stevige muur…

Het waren opnieuw de Red Lions die donderdag de avond in gang staken (23.00 uur Belgische tijd). In het eerste kwart ging het gelijk op, met vlotte combinaties vanuit het Belgische kamp, echter zonder dat er doelpunten vielen. Het tweede kwart was erg moeilijk voor de Red Lions, die kort na elkaar twee doelpunten incasseerden, wat de druk sterk opvoerde. Maar de Belgische spelers waren niet van plan om zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden. Het was een zeer solide verdedigend team dat na rust het veld terug op kwam. De Duitsers slaagden er niet meer in om door de Belgische verdediging te breken, maar helaas konden de Lions zelf niet tegen scoren en eindigde de wedstrijd op 2-0 voor Duitsland.

Gelijkwaardige prestatie voor de Red Panthers

Later op de avond was het de beurt aan de Red Panthers om het op te nemen tegen deze hockeyreus. De Belgische speelsters hoopten het echter beter te doen dan de dag ervoor.

Dit zeer jonge team slaagde erin z’n spel op te dringen en het Duitse team naar achter te verdringen. Desondanks wisten de Duitsers een eerste doelpunt te scoren in de 14e minuut. De Panthers bleven vechten en toonden zich vaak gevaarlijk, met oa. twee grote kansen in het derde kwart. Maar de Duitse keepster gaf geen krimp. Met de 0-1 stand aan het begin van het laatste kwart was er nog hoop op overwinning, maar door een gebrek aan realisme van het Belgische team op het einde van de wedstrijd konden de Duitsers nog twee doelpunten scoren. Eindstand: 0-3.

Ondanks de nederlagen zagen we een heel bemoedigende evolutie in de prestaties van de jonge Red Lions en Red Panthers. Na een dag rust krijgen de Belgen de kans om revanche te nemen, eerst tegen Argentinië op zaterdagnacht (23:00 en 1:30) en daarna tegen Duitsland op hetzelfde uur zondagnacht. Mis deze wedstrijden niet, volg ze live op de kanalen van PlaySports en VOOsport.