Pro League: Red Lions klaren klus tegen Frankrijk

In het tweede weekend van de Pro League stonden de Red Lions tegenover oude bekende Frankrijk, die dit seizoen in extremis werd toegevoegd in plaats van Canada. Onze zuiderbuur benadert deze Pro League wedstrijden met veel ernst, met als doel ervaring opdoen en vooruitgang boeken met het oog op het volgende WK in januari 2023 en vooral op Parijs 2024. Dit is een team die de Red Lions goed kent, want alle Franse spelers op het wedstrijdblad vandaag spelen in onze eredivisie.

De Belgen begonnen de wedstrijd op een gestructureerde manier en lieten de bal goed draaien in het team. De Fransen slaagden er echter in om hen te blokkeren alvorens die hun cirkel binnen kwamen, waardoor de Lions in het eerste kwart geen echte kansen konden creëren. De Fransen daarentegen creëerden er een mooie, maar Loic Van Doren maakte een meesterlijke redding. Pas in de 20e minuut konden de Belgen voor het eerst een bal tussen de palen mikken. Tom Boon speelde een mooie één-twee met de jonge Arno Van Dessel, alvorens laag naar doel schieten. Deze keer was het de Franse doelman die paraat stond. Enkele minuten later opende Tanguy Cosyns dan toch de score op PC, met een krachtige sleep in de bovenhoek. 1-0.

Na de pauze bleven de Lions de bal goed rondspelen, maar waren nog steeds niet erg effectief in de aanval. Afgezien van Victor Wegnez die vanuit het centrum het spel probeerde te versnellen, toonden de Belgen zich niet erg geïnspireerd. Toch wisten zij aan het eind van het derde kwart (44e minuut) de score te verdubbelen, dankzij Cedric Charlier op de rebound van een PC. Bij Frankrijk leek gingen de kopjes naar beneden…

De wedstrijd eindigde zoals hij begonnen was: de Fransen slaagden erin de wat reactieloze Belgen terug te dringen op hun helft. Met nog één minuut te spelen, redde Victor Charlet de eer op PC en zette de 2-1 op het bord. Dit werd dan ook de eindstand.

Morgen volgt de tweede wedstrijd tegen Frankrijk: zelfde plaats, zelfde uur, zelfde teams. Zullen we aanpassingen zien?