PRO LEAGUE: superieure Panthers zegevieren

Dit weekend is het de terugkeer van de FIH Hockey Pro League ! Helaas worden deze wedstrijden nog steeds achter gesloten deuren gespeeld vanwege de gezondheidssituatie (maar live uitgezonden op Play Sport/Telenet en VOO Sport).

Het waren de Red Panthers die als eersten opnieuw de stick opnamen. Met een 12e plaats op de wereldranglijst moesten zij het opnemen tegen team USA, de nummer 15.

En de Amerikanen lieten vanaf het begin zien dat ze niet voor niets naar België waren gekomen. Hun eerste schot belandde al onmiddellijk in het doel van Aisling D’Hooghe, net teruggekomen na de geboorte van haar zoontje. Maar gelukkig werd de bal niet binnen de cirkel aangeraakt en werd het doelpunt afgekeurd.

De Red Panthers schoten wakker en trokken ten aanval , maar de Amerikanen stonden verdedigend goed opgesteld, waardoor er weinig ruimte was tussen de linies.

Aan het begin van het tweede kwart kregen de Panthers een PC maar Stephanie Vanden Borre’s sleep werd geblokkeerd door de tegenstanders. Een Amerikaanse tegenaanval leidde echter rechtstreeks naar het Belgische doel, dat gelukkig goed werd verdedigd door onze doelvrouw. Op hun beurt gingen de Panters onmiddellijk in de aanval. Justine Rasir sprintte met de bal aan de stick en vond Abi Raye in het midden van de cirkel, die met een keihard schot afwerkte: 1-0 voor de Panthers! Een verdiende score voor de Belgen die het spel hadden gedomineerd, tegen toch wel vastberaden Amerikanen.

Na de pauze verdubbelden de Panters hun voorsprong. In de 33e minuut sleepte Tiphaine Duquesne een strafcorner krachtige in het doel van Robles (2-0).

Ook al hadden de tegenstanders een efficiënte press, met vaak twee speelsters op de drager van de bal, bleven de Belgen domineren in de duels en het balbezit.

Zij kregen verschillende PC’s, maar geen enkele kon worden benut. In de laatste minuten moest D’Hooghe geconcentreerd blijven met verhoogde Amerikaanse druk in haar cirkel. Maar in de 58e minuut controleerde Louise Versavel in de cirkel mooi de bal, draaide en passte naar Abi Raye, die de bal met gemak omhoog tilde en in de bovenhoek schoof. Eindstand : 3-0 !

Goede wedstrijd van onze Panters die de wedstrijd van begin tot einde domineerden met goede combinaties en efficiëntie. Het enige minpunt was nogmaals de PC, waar er slechts één werd geconcretiseerd op 8 pogingen. Afspraak morgen om 17:30 voor de tweede wedstrijd!