PRO LEAGUE: Spanje komt laat op voorsprong tegen verdienstelijke Panthers

Vrijdag 20 mei was de start van het tweede deel van de Pro League 2022 voor onze Red Panthers. Ze staan dit weekend tegenover de Spanjaarden (7de op de FIH ranking) in een double-header in Antwerpen. De Red Panthers (8e in de wereld) grijpen de komende wedstrijden van de Pro League aan om hun voorbereiding op het WK, dat op 3 juli in Spanje begint, te finetunen.

De eerste wedstrijd van het weekend begon al om 18.00 uur, met Red Panthers die na slechts drie minuten spelen al bijna aan de leiding stonden. Een paar minuten later (5′) wist Ambre Ballenghien een eerste PC te veroveren en ook zelf te converteren dankzij een onhoudbare sleeppush 0-1. Op de tweede PC hadden ze minder geluk.

In het tweede kwart drong de Spaanse ploeg al na enkele seconden de Belgische cirkel binnen. In tegenstelling tot de eerste 15 minuten was de inzet gelijker verdeeld, met een agressiever en offensiever Spanje. Aan Belgische kant waren de cirkelpenetraties zeldzaam en de kansen schaars. Aan de rust stond het 0-1.

Na de pauze zetten de Spanjaarden onmiddellijk druk op de Belgische verdediging. Zij domineerden het spel en hadden het meeste balbezit. Gedurende 12 minuten werden de Panthers op hun helft vastgezet. Na verschillende pogingen slaagden de Spanjaarden er uiteindelijk in te scoren dankzij een mooie offensieve omschakeling na een slecht uitgespeelde PC van de Panthers (1-1). Drie minuten voor het einde van het tweede kwart rukte het duo Rasir-Englebert nog eens mooi op, maar het mocht niet baten.

Onze Panthers begonnen het laatste kwart met veel energie en de wil om te winnen. Ze namen een tijd de bovenhand op de Spanjaarden, maar lieten het nadien wat afweten. Het spel van de Red Sticks bleef echter vloeiend, strak en zonder veel afval. Met iets minder dan tien minuten te spelen namen ze dan ook uiteindelijk de leiding via Oliva. De score veranderde daarna niet meer. Ondanks de 1-2 nederlaag lieten de Belgen niettemin enkele mooie technische bewegingen, nieuwe posities en een goede mentaliteit zien. Tot morgen voor de herkansing! (tickets zijn HIER nog verkrijgbaar!)

Indoorseizoen 2023-2024 groot succes!

Na bijna drie maanden indoorhockey kampioenschappen zijn jong en oud nu teruggekeerd naar hun welvertrouwde buitenvelden. Alvorens een punt zetten achter dit indoorseizoen, willen we nog een laatste keer terugblikken