PRO LEAGUE – Red Panthers winnen opnieuw overtuigend van China

In hun tweede Londense Hockey Pro League weekend spelen de Red Panthers opnieuw wedstrijden tegen China en tegen ‘gastland’ Groot-Brittannië. Hun eerste wedstrijd tegen dezelfde landen wonnen de Panthers allebei (BEL-CHN 3-1 en GBR-BEL 1-2), wat hen een mooie 6 op 6 opleverde. Dit opnieuw doen dit weekend zou echt schitterend zijn!

Na 12 minuten observatie tussen de twee teams zette Lotte Englebert zich goed door op rechts en vond Justine Rasir met een prachtige backhand. De Racing-speelster vond het gaatje aan de linkerpaal en maakte er 0-1 van. Vanaf dat moment namen de Red Panthers de volledige controle over de wedstrijd en domineerden ze op alle vlakken. In de 26e minuut scoorde Emily White een tweede doelpunt voor de Belgen (0-2) na een prachtige actie en een  assist van Barbara Nelen. Het was al het derde doelpunt in drie wedstrijden voor de jonge speelster van Watducks.

Het tempo ging aan het begin van de tweede helft wat naar beneden, de Belgen controleerden rustig de wedstrijd. Helemaal aan het einde van het derde kwart creëerden de Chinezen hun eerste echte kans, maar Elodie Picard kwam goed uit haar doel en voorkwam dat de aanvaller kon scoren. Seconden later kreeg White nog een kans, maar haar schot ging naast. In het vierde kwart vonden de Chinezen vaker de weg naar de Belgische cirkel en voerden ze de druk op op de verdediging van de Panthers. Met nog 8 minuten 30 te gaan scoorde Liu Chencheng de 1-2 voor haar team dankzij een PC. China besloot onmiddellijk daarna zijn doelvrouw van het veld te halen. Maar amper een minuut later kregen de Belgen opnieuw een PC, die Stephanie Vanden Borre daardoor gemakkelijk kon omzetten (1-3). De Panthers kwamen daarna nooit meer in de problemen, de drie punten waren binnen.

Deze overtuigende overwinning is een echte vertrouwensboost voor de Red Panthers, voor hun wedstrijd van zondag (16u10) tegen Groot-Brittannië. Van 16 juni tot 5 juli wacht hen dan acht thuiswedstrijden in Antwerpen – waaronder twee tegen Australië en twee tegen Nederland. Info en tickets op www.fihproleague.be.