PRO LEAGUE – Red Panthers verslaan China met 3-1

De Red Panthers ontvangen deze dinsdag- en woensdagavond (20u30) China in het kader van de Hockey Pro League. De laatste keer dat onze Belgische dames tegen hun Chinese collega’s hebben gespeeld dateert al van oktober 2019, gezien de door Covid geannuleerde Pro League wedstrijden van begin 2021. Deze laatste wedstrijd is een slechte herinnering voor de Panthers, die zich in China niet hadden weten kwalificeren voor de Spelen van Tokio. Maar het sterk verjongde team van Raoul Ehren heeft ondertussen al meermaals aangetoond dat het een enorme stap voorwaarts aan het zetten was in  het internationale hockey. De Panthers zullen er dus zeker en vast op gebrand staan om deze zwarte pagina met overtuigende prestaties om te slaan.

Na 8 minuten spelen juichten de Panthers een eerste keer toen Abi Raye in een warrige fase de bal in het Chinese doel smashte. Maar de videoscheidsrechter had een gevaarlijk spel gezien en keurde het doelpunt af. Uitstel van executie, want in de twaalfde minuut ramde Charlotte Englebert een backhand tegen de plank: 1-0. Met een speciale vermelding toch voor Pauline Leclef die haar met een ‘caviar pass’ de Chinese cirkel in stuurde. Helemaal op het einde van deze eerste 15 minuten verdubbelden de Panthers zelfs nog de score. Vanden Borre zette met een prachtige lob van achteruit Struijk aan het werk, wiens voorzet mooi werd ingetikt door Alexia ’t Serstevens: 2-0.

De Belgen bleven China bij het begin van het tweede kwart bij de keel grijpen. Daarna kwam China wat meer opzetten, met meer druk op de Belgische defensie en uiteindelijk een strafbal tot gevolg. De bal van Gu werd echter vakkundig gestopt door Elodie Picard in doel. Aan de rust stond het nog steeds 2-0 voor de Belgen.

De tweede helft begon ideaal voor de Panthers. Eerst schoot de jonge Mariën nog op doelvrouw Lui. Maar Michelle Struijk bleef attent, recupereerde de bal op links en schoot in backhand de 3-0 binnen. De Chinese vrouwen probeerden te reageren en voerden de druk vooraan fel op. De Belgische defensie plooide, maar begaf het niet. Vanden Borre en de jonge Brasseur dirigeerden feilloos van achter uit.

Met nog 15 minuten te gaan gingen de Chinezen vol voor de aanval. Maar de Panthers hielden het hoofd koel en Picard keepte secuur. Maar op de zesde PC voor China scoorde Ying Zhang toch de eerredder voor haar team (3-1). En in de laatste minuut kreeg China nog twee PC’s toegewezen. Beiden werden door de Belgen gered. Mooie 3-1 overwinning voor de Red Panthers dus!

Woensdag om 20u30 krijgen de Chinese dames een herkansing tegen België. Maar de Panthers zullen ongetwijfeld hun overwinning van vandaag willen over doen. Wil je deze wedstrijd, alsook België-Zuid Afrika bij de mannen (18u) van op de tribune meemaken? KOOP JOUW TICKETS HIER!