PRO LEAGUE: Red Panthers te sterk voor USA

Na de 3-0 overwinning van de dag ervoor, waren de Panthers erop gebrand hun goede vorm te bevestigen en aan hun tactisch systeem te werken ter voorbereiding op het EK, dat van 4 tot 13 juni 2021 in Amsterdam zal plaatsvinden.

De Red Panthers begonnen met veel druk en dwongen de Amerikanen keer op keer om de bal naar achter te spelen. In technisch opzicht waren de Belgen superieur, met veel balrecuperaties en sterk balbezit opeisten. De Amerikanen daarentegen speelden vooral op de counter.

Bij de start van het tweede kwart leidde een mooie collectieve actie met Justine Rasir en vervolgens Charlotte Englebert tot een pass richting Ambre Ballenghien, die de bal behendig aannam en in het doel schoof; 1-0.

Even later kreeg België een PC die werd gecounterd door de sticks van de tegenpartij. Maar in het verlengde van de actie loste Stephanie Vanden Borre één van haar krachtige flats en maakte er 2-0 van. En daar bleef het niet bij! Een minuut later scoorde Shaunda Ikegwuonu de 3-0.

Na de pauze duurde het geen minuut voor het doelpuntenfestijn verder ging. Ambre Ballenghien plaatste de stick perfect voor een tip-in op voorzet van Charlotte Englebert; 4-0. Daarna herhaalde Stephanie Vanden Borre haar actie uit de eerste helft. Ze recupereerde de rebound na een PC en vuurde een onhoudbare backhand in het Amerikaanse doel; 5-0. In de 35e minuut was het de Namense Lucie Breyne die haar naam op het wedstrijdblad zette met de 6-0 voor België. Er stond een gans ander Team USA op het veld, met kopjes die gingen hangen.

In het laatste kwart was de Amerikaanse ploeg weer op z’n best met terug meer energie in hun spel. De Belgische keepster moest zich reppen om een gevaarlijke bal weg te werken, maar in tweede instantie werd ze toch geklopt door een bal in de bovenhoek van Gonzales (54e minuut). Het was het eerste doelpunt van het weekend voor de USA; 6-1. De score zou nadien niet meer veranderen.

Net als gisteren, toonden de Red Panthers hun superioriteit zowel fysiek als technisch. De combinaties waren heel vaak efficiënt en de meisjes vonden elkaar gemakkelijk op het veld. Bovendien toonden ze realisme voor het doel. Aan de ‘down side’, nog steeds geen rechtstreeks doel op PC!