PRO LEAGUE – Red Panthers bevestigen in stijl tegen Groot-Brittannië!

Na hun mooie overwinning op China gisteren ontmoetten de Red Panthers zondagmiddag Groot-Brittannië in de Pro Hockey League. Het zeer jonge Belgische team is in Londen om internationale ervaring op te doen met het oog op het EK van deze zomer en een Olympische kwalificatie voor Parijs 2024.

Tegen ’s werelds nummer 4 waren het de Panthers die een blitz start maakten en een eerste strafcorner veroverden na 25 seconden. De bal van Vanden Borre werd vakkundig van de lijn geveegd door de Britse doelvrouw. Maar geleidelijk aan kwam Groot-Brittannië meer opzetten. Na acht minuten kregen de Britse dames een strafbal die ze feilloos wisten om te zetten via Balsdon (1-0). De Panthers kregen moeilijk vaart in hun spel en werden in het eerste kwart terug gedrongen op eigen helft. Maar daar kwam vanaf het tweede kwart verandering in. Het ritme ging omhoog, de combinaties verliepen beter en de aanvallen werden snediger. Met een harde backhand vond Charlotte Englebert de eerste opening voor de Belgen (1-1). En twee minuten later werd het helemaal stil in het stadion van Lee Valley, want Emily White ramde de 1-2 in het Britse doel. Dit was het tweede doelpunt van het weekend voor de jonge speelster van Watducks. De Belgische dames hadden het roer helemaal omgeslagen en heersten nu over het veld.

In de tweede helft bleven de Red Panthers duidelijk het laken naar zich toe trekken, terwijl de Britse dames overhaast en slordig bleven presteren. Na een prachtige combinatie over verschillende stations diepte ‘youngster’ Astrid Bonami in de 34e minuut de voorsprong van de Belgen zelfs nog wat uit (1-3). De Belgen bleven het spel goed controleren en de gaatjes dichtlopen. Defensief stonden de troepen van Raoul Ehren goed. De Britse aanvallen werden vakkundig afgestopt en af en toe kwam er zelfs nog een tegenprik. In het begin van het vierde kwart sloop Groot-Brittannië toch nog dichterbij dankzij een PC (2-3), wat het uiteindelijk nog spannend maakte. In de laatste minuten haalde de Britse coach de keeper eraf, ten voordele van een extra veldspeelster. Maar ondanks de enorme druk, slaagden de Panthers erin om hun voorsprong vast te houden en de 3 punten te pakken. Eindscore: 2-3.

Met 6 op 6 kunnen de Red Panthers met een tevreden blik terug kijken op hun eerste Londense Pro League weekend. Vooral ook omdat de jongere garde echt wel haar tanden heeft laten zien, met Vanessa Blockmans en Emily White als uitschieters. We zieden het al, er zit muziek in dit team!