PRO LEAGUE – Red Panthers overklassen Groot-Brittannië en staan 4e van de wereld!

Het doel van de Red Panthers deze zondag namiddag was niets minder dan Groot-Brittannië verslaan, een 12 op 12 pakken in deze Hockey Pro league en de 4e plaats op de wereldranglijst gaan plaatsnemen. Na hun laatste drie gewonnen wedstrijden (2x tegen China, 1x tegen Groot-Brittannië), was deze ambitie niet zo ver gezocht.

Het eerste kwart ging redelijk gelijk op, hoewel de Belgen de duidelijkste kansen creëerden. Gaandeweg kregen de Panthers echter de overhand en drongen ze steeds expliciter aan. Ondanks zes PC’s op rij in het tweede kwart en enkele grote kansen voor Bonami en White, kon België de opening niet vinden, mede dankzij een zeer goede Britse keeper. Bij rust was de stand nog steeds 0-0.

Tien minuten in de tweede helft raakte een Belgisch schot de paal, waarna het daaropvolgende doelpunt uit de rebound werd afgekeurd voor een denkbeeldige voetfout. In de derde minuut van het laatste kwartier kregen de Belgen dan eindelijk het doelpunt dat ze verdienden. Na een Belgische tegenaanval schoot Alix Gerniers de 0-1 voorbij de Britse doelvrouw. Dik verdiend! En drie minuten later toonde Lotte Englebert haar wereldklasse. Eerst stal ze een bal van de Britten op het middenveld, forceerde haar weg naar de cirkel en sloeg de 0-2 dankzij een onhoudbare backhand binnen. Daarna startte ze solo vanaf de Belgische 25 meter en zette de 0-3 op het bord via een prachtig lobje over de keepster. De score had daarna nog hoger kunnen uitvallen, maar uiteindelijk bleef het 0-3.

Wat een prachtige overwinning voor de Red Panthers! Een score van 0-4 of 0-5 had ook niet misstaan. Dit Belgische team kan echt heel, heel hoog mikken in de toekomst. Blijven volgen, die Red Panthers!

Volgende wedstrijd is in Antwerpen op 16 juni tegen Australië. Kom onze dames aanmoedigen en ontdek met eigen ogen welke ongelooflijke vooruitgang dit team de afgelopen twee jaar heeft geboekt. Info en tickets op www.fihproleague.be.