Pro League: Red Panthers hadden beter gekund tegen de VS

Alvorens volgende week voor eigen publiek te spelen (op Uccle Sport, info hier), speelden de Red Panthers vrijdag in en tegen de Verenigde Staten in het kader van de FIH Pro League. De VS, die 12e op de wereldranking staan (België staat op 13), hadden voor aanvang van de wedstrijd nog maar 1 punt gesprokkeld tijdens deze Pro League. De Belgische dames hadden vijf punten meer en hoopten de positieve ‘vibe’ van hun trip in Oceanië in januari verder te kunnen zetten…

De Red Panthers zaten onmiddellijk goed in de wedstrijd en hadden amper 5 minuten nodig om op voorsprong te komen. Na een mooie baltoets van ‘jonkie’ Ambre Ballenghien, kon Alix Gerniers de bal mooi in doel werken.

Het ganse eerste kwart waren de Belgen technisch de beteren. Maar het was belangrijk om geconcentreerd te blijven, want de Amerikanen lagen constant op de loer om een foutje af te straffen. In het tweede kwart kwamen de VS trouwens meer en meer aan zet, zonder echter de aansluiting te kunnen maken op het scorebord.

Na de rust namen de Belgische dames opnieuw meer het spel onder controle, met jonge Panthers Ballenghien en Duquesne die zich een paar keer op mooie wijze lieten gelden. De Belgen kregen ook een eerste PC, maar slaagden er maar niet in om hun voorsprong te vergroten.

En in de 50e minuut, bij hun vierde PC, was het wel prijs voor de VS. Een mooie fase zette de verdediging van de Panthers op het verkeerde been en de 1-1 stond op het bord.

De Red Panthers bleven er vol voor gaan, maar de tegenstandsters lieten zich niet doen. De druk werd groter aan beide kanten, maar de score bleef desondanks tot het einde ongewijzigd op 1-1 staan.

In deze Pro League worden er bij een gelijke stand shoot-outs genomen, met als inzet een «bonuspunt». Na een lange shoot-outsessie gingen de Belgen spijtig genoeg uiteindelijk met 5-4 ten onder en konden dus dat bonuspunt uiteindelijk niet bijschrijven aan hun totaal van 7 punten.

De terugmatch tegen de VS volgt al op woensdag 10 april op Uccle Sport. Komende zondag spelen de Red Panthers eerst nog, ook in Ukkel, tegen China. Er zijn nog tickets beschikbaar voor beide wedstrijden -> klik hier om tickets te kopen !

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!