PRO LEAGUE – Red Panthers en China delen de punten

De Red Panthers behaalden gisteren een mooie 3-1 overwinning op hun Chinese rivalen. Vanavond vond het tweede luik plaats van deze dubbele Pro League confrontatie met China. Bondscoach Raoul Ehren had een heel aantal wijzigingen doorgevoerd in zijn team: Aisling D’Hooghe, Barbara Nelen, Alix Gerniers, Emma Puvrez, Vanessa Blockmans en Justine Rasir kwamen Sotgiu, Vanden Borre, Englebert, Hillewaert, Struijk en ’t Serstevens vervangen. Maar de doelstelling bleef wel dezelfde: winnen!

Vanaf het begin van de wedstrijd lieten de Chinese vrouwen dadelijk voelen dat ze andere plannen hadden dan gisteren. De Panthers hadden het aanvankelijk wat moeilijk tegen de snel spelende Chinezen. Ze leden vaak balverlies en hadden moeite om de Chinse cirkel te bereiken. Beetje bij beetje schoven ze nochtans op en kwamen er Belgische aanvallen door.

China bleef snel combineren en was vaak sneller aan de bal dan de Belgen. Dit liet veel ruimte voor de Chinese aanvalsters om gevaarlijk op te zetten. In de achtste minuut van het tweede kwart kregen ze dan ook een eerste PC, die feilloos werd omgezet door Bingfeng Gu: 0-1. Een paar minuten later waren het de Belgen die een corner versierden, maar de sleep van Blockmans ging naast. Iets later vond Ballenghien Gerniers in de cirkel, die onmiddellijk aanlegde. Haar schot werd door een stickslag van een Chinese gehinderd, wat de Belgen een strafbal had moeten opleveren, maar de videoscheidsrechter keerde deze beslissing om in het nadeel van de Panthers. Deze bleven hard vechten, maar dit bracht voor de rust niks meer op. China stond na 30 minuten 0-1 voor.

Het begin van de tweede helft gaf een gelijkaardig beeld als de eerste, met meer en gevaarlijker balbezit voor China en de Belgen die de penetratie- en duelkracht misten die ze gisteren, met Vanden Borre, Struijk en Englebert wel hadden. Maar naar het einde van het derde kwart toe werden de Belgische dames opnieuw een stuk gevaarlijker. En op de rebound van een stilstaande fase kon de jonge France De Mot zowaar gelijk maken. Met nog 15 minuten te spelen stond het 1-1.

In het laatste kwartier namen de Panthers duidelijk de bovenhand, de Chinezen kropen achteruit. Raye kreeg een mooie schietkans maar haar bal belandde ver naast. De Belgische druk bleef aanhouden, en het vertrouwen groeide ook bij de supporters, die zich meer en meer lieten horen. De Belgen speelden plots mooi aanvallend hockey en bleven tot het einde gevaarlijk. Met nog 47 seconden op de klok forceerden ze zelfs nog een allerlaatste PC, maar deze bracht niks op. En in de laatste seconden kreeg Ballenghien nog de grootste kans van de wedstrijd, maar haar schot ging over het doel. De wedstrijd eindigde dus op 1-1. In de shoot-outs won China uiteindelijk het extra punt.

Komende zaterdag en zondag om 14u spelen de Red Panthers in Antwerpen nog twee Pro League wedstrijden tegen India. Dit belooft, gezien het vormpeil van beide teams en de weerverwachtingen, een niet te missen weekend te worden. Wees erbij!