Pro League – Red Lions winnen met 2-3 van Spanje

Op vrijdag 5 februari was het weer tijd voor internationale competitie voor de Red Lions. Op het programma: een tweeledige Pro League clash op vrijdag en zaterdag tegen Spanje in Valencia. Deze Pro League stelt de Belgen in staat om zich in te meten met de beste landen ter wereld, als uitstekende voorbereiding voor het EK in juni en vooral voor de Olympische Spelen van Tokio in juli.

In de laatste twee ontmoetingen met België had de ploeg van Frédéric Soyez had een zware prijs betaald, want zijn  ploeg verloor op het EK 2019 twee keer met 0-5.

In de eerste minuten van de wedstrijd observeerden beide ploegen elkaar eerst, maar Spanje zette de Belgen al snel onder druk. In de achtste minuut vonden de Lions echter de doorbraak via “de man van 200 caps” van de dag: Sebastien Dockier. Die scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd met een prachtige tip-in op een afgemeten voorzet van Boccard.

De thuisploeg bleef aandringen, maar deze keer was het aanvoerder Thomas Briels die zch in de ‘picture’ speelde. Na eerst een drietal tegenstanders te hebben gedribbeld, scoorde hij met een krachtig schot de 0-2 voor de Belgen.

De Spaanse ploeg liet zich niet uit het veld slaan want enkele seconden later liep David Alegre via de linkerflank richting het doel van Vincent Vanasch. Hij tikte de bal in doel tussen de benen van de Belgische doelman. Score aan het eind van het eerste kwart: 1-2.

Tijdens het tweede kwart legden de Belgen beetje bij beetje hun spel en hun tactiek op aan hun tegenstanders. Ze wonnen de meeste duels en toonden hun fysieke capaciteiten. Ze namen ook duidelijk het voordeel wat betreft balbezit. De Spanjaarden bleven nochtans goed combineren, maar ze leken minder sterk. De score veranderde niet tijdens dit kwart: het stond nog steeds 1-2 aan de pauze.

Na de rust bleven de Red Sticks vechten voor wat ze waard waren. Bij hun tweede PC  in de 33e minuut misten ze de gelijkmaker maar net. Aan de andere kant waren de Red Lions een paar minuten later heel dicht bij hun derde doelpunt, ook op PC. Maar 1min30 voor het einde van dit derde kwart slaagde het thuisteam er dan toch in om de bordjes gelijk te zetten, dankzij een mooie deviatie op PC. Het was 2-2.

In het laatste kwart moesten de Belgen hun spelpeil omhoog trekken, wilden e het eerste duel van dit weekend winnen. En de bevrijding kwam er via opnieuw een schitterende tip-in van Sebastien Dockier, op aangeven van Simon Gougnard. Dit was zijn dag wel! Score: 2-3, met nog iets minder dan tien minuten te spelen in deze wedstrijd.

Ondanks een laatste keer schrikken bij een Spaans doelpunt, dat werd afgekeurd omdat de Spaanse spits geen 5m had gemaakt voor hij de cirkel binnenkwam, bleef het 2-3 tot aan het einde.

Dit was een verdiende overwinning tegen een Spaans team dat mooie dingen liet zien en waarvoor we op onze hoede moeten blijven… morgen al!

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!