Pro League – Red Lions winnen met 0-5 tegen Engeland en eindigen FIH Pro League 21′-22

Laatste Pro League wedstrijd van het seizoen voor de Red Lions vandaag. Gisteren slaagden ze er pas in de laatste minuten in om het 2-2 gelijkspel veilig te stellen tegen Engeland. De Belgen wilden er vandaag alles aan doen om tegen Engeland hun Pro League seizoen afsluiten op een positieve noot.

Na acht minuten stond België 0-1 voor, toen Nicolas De Kerpel een bal van Dohmen in doel devieerde. De Lions leken geconcentreerder en nauwkeuriger dan gisteren, maar hadden toch nog steeds moeite om de bal altijd goed te controleren. Aan de andere kant stond een Engels team dat in dit eerste kwart een stuk minder energie uitstraalde dan gisteren.

Dat veranderde geleidelijk aan bij de start van het tweede kwart, de Engelsen kwamen steeds gevaarlijker opzetten. Maar veel concrete kansen bracht hen dit aanvankelijk niet op, buiten een gevaarlijk schot van Ward, prachtig gestopt door Vanasch. Aan de rust stond het 0-1.