Pro League – Red Lions winnen 2x tegen Nieuw-Zeeland

MATCH 1 – RED LIONS SPELEN NIEUW-ZEELAND AAN DIGGELEN

De Red Lions speelden afgelopen w-e een dubbele FIH Pro League wedstrijd tegen de New-Zealand Blacksticks. In het gloednieuwe North Harbour Hockey Stadium in Auckland haalden de Belgische mannen in hun eerste wedstrijd het zwaar geschut boven en wonnen met 2-6 van hun Nieuw-Zeelandse collega’s. Met 8 punten op een totaal van 9 te behalen punten, staan de Red Lions momenteel autoritair aan de leiding in deze Pro League.

Na hun mooie Pro League seizoensstart van vorige week in Australië, hadden de Red Lions – voor de gelegenheid zonder Briels, Kina en van Aubel –  een blitzstart in petto voor hun eerste van twee FIH Hockey Pro League wedstrijden in en tegen Nieuw-Zeeland. Na 7 minuten stond het al 0-3, met twee mooie doelpunten van de net 30 geworden kapitein Felix Denayer en een PC doelpunt van Tom Boon. De Belgen waren heer en meester, maar bij één van de weinige aanvallen van Nieuw-Zeeland werd keeper Vincent Vanasch toch mooi gepasseerd door een lob-passje van Ross, waardoor Muir de bal simpel in het lege doel kon werken. Het stond 1-3 en de Kiwi’s hoopten op de aansluiting.

Maar twee minuten later smoorde Sebastien Dockier alle Nieuw-Zeelandse hoop in de kiem, door de 1-4 op het bord te zetten. De Belgische dominantie was groot, met een hele resem penalty corners, maar de score bleef tot aan de rust ongewijzigd.

Na de pauze bleven de Belgen het spel controleren, maar met een 1-4 voorsprong zakte het ritme logischerwijs. Op het einde van het derde kwart kon Nicolas De Kerpel, op aangeven van Dockier,  dan eindelijk nog eens scoren voor België (1-5). Maar in dezelfde 41e minuut maakte Muir z’n tweede doelpunt van de wedstrijd voor de Blacksticks (2-5), die probeerden aan te klampen. Maar toen Tom Boon op prachtige wijze een keihard backhand schot van Tanguy Cosyns in doel devieerde, was de kous af. De Red Lions wonnen de wedstrijd met een overduidelijk overwicht. Eindscore 2-6.

Morgenvroeg om 5u30 volgt de tweede manche van dit Nieuw-Zeelands tweeluik. Live te volgen op Play Sports.

MATCH 2 – RED LIONS DOEN HET NODIGE TEGEN BLACKSTICKS

Tweede wedstrijd voor de Red Lions tegen Nieuw-Zeeland in de FIH Hockey Pro League deze zondag. En tweede overwinning voor de Belgische ploeg, die de Blacksticks met 3-1 versloeg, in een wedstrijd met veel controle. De Belgen staan in de Pro League nu met 6 op 6 stevig aan de leiding met 11 punten op 12.

Zaterdag in Auckland domineerden de Red Lions Nieuw-Zeeland met kop en schouders, en wonnen ze met 1-6 van hun gastheren. Zondag wilden de mannen van Shane McLeod opnieuw drie extra punten bijschrijven bij hun totaal, in hun tweede Pro League duel met de Blacksticks. Voor deze wedstrijd gaf de coach Tom Boon, John John Dohmen en Nicolas De Kerpel rust en verving hen door Thomas Briels, Florent van Aubel en Antoine Kina.

Net als zaterdag namen de Red Lions het spel vanaf het begin in handen, met veel balbezit tot gevolg. Maar de Nieuw-Zeelanders waren duidelijk niet van plan zich naar de slachtbank te laten leiden zoals de dag ervoor. Ze verdedigden veel steviger en de Belgen vonden veel moeilijker de opening. Het duurde tot in het tweede kwart en de 19e minuut alvorens de Belgische dominantie zich vertaalde op het scorebord. Op PC scoorde Alexander Hendrickx (wie anders!) het eerste doelpunt en gaf België een 0-1 voorsprong. En vijf minuten later verdubbelde Sebastien Dockier zelfs deze score. Bij de rust stonden de Red Lions met 0-2 voor en hadden ze zich niet één keer echt zorgen hoeven te maken, zozeer hun controle totaal was.

Na de pauze werd het echter moeilijker, want de Blacksticks kwamen weer het veld op met vernieuwde aanvallende intenties. Ze creëerden verschillende kansen en na vier minuten scoorde Tarrant een opportunistische goal, na een misverstandje tussen Vincent Vanasch en Loick Luypaert (1-2). De Nieuw-Zeelanders hoopten opnieuw en bleven het de Lions moeilijk maken. Maar deze sloten opnieuw beter de gelederen en geleidelijk aan groeide opnieuw hun overhand over hun tegenstanders. Met nog zeven minuten te gaan zette Tanguy Cosyns de score definitief op 1-3, met een winnende rebound op een Belgische PC.

Goed w-e dus, voor de Red Lions, die twee overwinningen en zes punten binnen halen en met 11 punten stevig aan de leiding in het Pro League-klassement staan. Maandag kruipen ze weer aan boord van een vliegtuig en vliegen ze via Kuala Lumpur door naar Bhubaneswar in India, waar ze hun laatste twee Pro League wedstrijden van hun vijf weken durende reis zullen spelen. Beide wedstrijden staan gepland voor komende zaterdag en zondag.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!