Red Lions vergeten kansen af te maken…en verliezen tegen 2 geweldige Indische doelmannen

In het voor de Red Lions zo bekende –helaas  nagenoeg lege– Kalinga Stadion, startten onze nationale jongens, bij stromende regen. Een gemotiveerd India scoorde via deviatie van Mandeep op de allereerste kans. De volwassen, en overheersende Lions gingen daarop onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker, met een reeks PC’s als gevolg, waarop blijkt dat de Indische keeper Pathak een begenadigde dag heeft.  Ons elftal verloren hun video referral op een stroke/voordeelfase, nagenoeg direct gevolgd door India.  Met 13 schoten op doel tegen 2 voor India mag het duidelijk zijn dat de Lions de wedstrijd in handen hadden, maar de netten niet kon vinden. Ruststand 1-0

De tweede helft was nog maar 10 seconden bezig als onze aanval een enorme kans liet liggen. Direct daarna zette de terugkerende Boccard de stand gelijk (1-1) in de 3de minuut, via een variant op PC en een onhoudbare overhoekse hoge push.  Toch kregen de Lions de echte flow er niet in en het gaspedaal, dat eigenlijk diep ingedrukt had moeten worden, bleef op het zware veld omzeggens onaangeroerd.

In de 11den minuut scoorde India op PC, maar scheids Van Bunge vroeg zelf de VAR aan wegens een vermoeden dat de bal niet uit de cirkel is geweest,. Resultaat: NO GOAL.

Het 4de kwart was nog maar dertig seconden bezig, of Ramandeep kreeg de 2-1 binnen op tip-in, na een half afgeblokte PC.  Daarna kregen de Red Lions nog PC op PC, maar beide goalies van India blonken vandaag uit en stapelden de redding op. Het laatste kwart verliep eigenlijk zoals de wedstrijd, België was sterker, maar het kwam er niet uit. In de laatste seconden kreeg ons land nog een ultieme PC, maar helaas geen verandering meer in de score.  Morgen revanche!