PRO LEAGUE – Red Lions te sterk voor Groot-Brittannië

Na hun zware nederlaag tegen India op vrijdag (1-5) moesten de Red Lions proberen terugslaan in hun Hockey Pro League wedstrijd tegen Groot-Brittannië deze zondagmiddag in Londen. Dat zal echter niet makkelijk worden tegen het team in vorm dat momenteel aan de leiding gaat in de Pro League.

Na amper 40 seconden schoot Waller al op de lat van het door Van Doren verdedigde doel. De Belgen ontsnapten ternauwernood, maar het was slechts uitstel van executie. Zes minuten later stond Groot-Brittannië toch 1-0 voor na een omgezette strafbal van Nick Bandurak. Gelukkig gaven de Belgen niet op en trokken ze resoluut richting Britse doel. Helaas voor hen ging geen enkele van de vele Belgische kansen erin. Het was wachten op de 28e minuut om uiteindelijk de gelijkmaker te zien. Tanguy Cosyns ramde op strafcorner de bal onhoudbaar in de kruising (1-1).

De Lions zetten hun dominantie verder in de tweede helft. Na acht minuten lobde De Sloover de bal mooi naar Poncelet op links, die voorzette en Thibaut Stockbroekx vond voor de 1-2. Op het einde van het 3de kwart kwamen de Belgen tweemaal dicht bij een 3e doelpunt, eerst via een schitterende duikdeflectie van Boon die net over ging, dan via een PC van Luypaert die ternauwernood gered werd door de Britse doelman. Twee minuten in het laatste kwart schoot John-John Dohmen toch de 1-3 binnen met een mooi schot vanaf de kop van de cirkel. Seconden later drong Tim Nurse vanaf links de Belgische cirkel binnen en scoorde wat gelukkig via een Belgische stick (2-3). Met nog twee minuten te spelen kreeg De Sloover een gele kaart voor een opzettelijke overtreding op de rand van de cirkel, maar de PC die volgde bracht niks op voor de Britten. Aan het einde van de wedstrijd haalden de Britten hun keeper eraf. De Belgen stonden maar met 9 meer tegenover 11 Britse veldspelers. De Belgische defensie moest nog hard knikken om de overwinning vast te houden. Uiteindelijk wonnen de Lions deze felbevochten wedstrijd in prima stijl. Eindstand 2-3.

Prima reactie van de Red Lions na de pijnlijke nederlaag van vrijdag! De volgende afspraak is de topaffiche tegen Australië op zaterdag 17 juni op het Wilrijkse Plein in Antwerpen. Info en tickets: www.fihproleague.be.