PRO LEAGUE: Red Lions gaan tot het gaatje en winnen shoot-outs

Ook de Red Lions begonnen hun tweede deel van de Pro-League tegen Spanje. Bij deze gelegenheid maakten drie jonge Belgische hockeybeloften hun opwachting in de kern: Nelson Onana, Guillermo Hainaut en Arno Van Dessel.

Vanaf het begin van de wedstrijd zetten de Red Lions veel druk op het Spaanse blok en dwongen hen tot het uiterste. Het duurde slechts twee minuten voor de Red Lions hun eerste kans kregen via De Kerpel. Drie minuten later dwongen ze een eerste PC af, die ze helaas niet konden verzilveren. Aan het eind van het eerste kwart zette de Spanjaarden eindelijk de neus aan het venster.

Aan het begin van het tweede kwart rukte de Spaanse ploeg het ganse veld over en kwam dicht bij een eerste doelpunt . Het doelpunt viel echter snel daarna (16e minuut). Hoewel de Belgen een beroep deden op de video om het doelpunt te betwisten, bleef het vonnis hetzelfde: 0-1. De Belgische fans bleven hun Olympische helden aanmoedigden, maar de Spaanse druk werd steeds groter. The Red Sticks kregen verschillende PC’s, maar geen enkele belandde in het net van Vanasch. De Iberiërs waren in goede vorm en technisch sterk.

De Belgen herstelden zich in de tweede helft en kwamen na twee minuten net tekort voor de gelijkmaker. Maar na een beroep op de videoscheidsrechter kregen de Spanjaarden een strafcorner en scoorden hun tweede doelpunt van de avond (39e). Amper een minuut later wisten de Red Lions toch van zich te laten spreken, dankzij een doelpunt van John-John Dohmen (1-2). Helaas was de hoop op een gelijkmaker voor het einde van het derde kwart van korte duur, want de Spanjaarden scoorden 0-3, opnieuw op PC via Iglesias.

Het laatste kwart begon duidelijk in het voordeel van de Red Lions, met een prachtig doelpunt van Tom Boon. De Lions gaven niet op en toonden zich eindelijk wat strijdlustiger. Deze inspanningen loonden, want Tom Boon scoorde de gelijkmaker (3-3), zijn tweede van de avond. De spanning was op zijn hoogtepunt tot de laatste seconde van de wedstrijd, maar de score bleef ongewijzigd.

Na dit gelijkspel wonnen de Red Lions uiteindelijk nog het extra punt door de shoot-out sessie te winnen (3-2).

Zaterdag afspraak voor de tweede wedstrijd tegen Spanje, zelfde plaats, zelfde uur..

Indoorseizoen 2023-2024 groot succes!

Na bijna drie maanden indoorhockey kampioenschappen zijn jong en oud nu teruggekeerd naar hun welvertrouwde buitenvelden. Alvorens een punt zetten achter dit indoorseizoen, willen we nog een laatste keer terugblikken