PRO LEAGUE: Red Panthers winnen met stijl!

België-Spanje, tweede luik! Na de nipte nederlaag van gisteren wilden de Panthers deze zaterdag in Antwerpen bewijzen dat zij de concurrentie met hun Spaanse ‘zwarte beest’ ondertussen aankonden. Ook al toonde de Spaanse ploeg al een mooi vormpeil dankzij een aantal recente Pro League-wedstrijden en een opgewaardeerde voorbereiding op het WK in eigen land.

De wedstrijd begon gelijkmatig, maar de Panters namen het psychologische voordeel door in het eerste kwart twee gevaarlijke kansen en een PC bij elkaar te hockeyen. In het tweede kwart recupereerden de Belgen veel ballen en openden de score dankzij Delphine Mariën, die goed bediend door Justine Rasir na een mooie sprint langs de linkerflank (1-0). De 1500 aanwezige fans waren uitgelaten. Dit eerste doelpunt van de wedstrijd was tevens het allereerste doelpunt van de jonge speelster van de Dragons voor de Red Panthers.

Het Spaanse team was zichtbaar gepikeerd en bestormde de Belgische cirkel. op PC was er een miraculeuze ‘line stop’ nodig van Tiphaine Duquesne om de Belgen aan de leiding te houden. Op iets minder dan vier minuten voor de rust leverde een opzettelijke overtreding op Charlotte Englebert in de cirkel de Panthers een strafbal op. Ambre Ballenghien zette deze feilloos omzette: 2-0.

De speelsters van Raoul Ehren kwamen na de pauze overtuigend uit de kleedkamer en bleven, zoals in de eerste helft, veel ballen recupereren. Hun aanvallende omschakeling was vaak effectief, maar de afwerking ontbrak. Met een voorsprong van twee doelpunten aan het begin van het laatste kwart was de uitdaging om niet in te zakken en te proberen de nul te houden! De Belgen leken nog steeds hongerig, heel anders dan de dag ervoor. Hun cirkelpenetraties stapelden zich op, ze domineerden het spel volledig. Elena Sotgiu in doel, ruimde nog een gevaarlijke Spaanse bal op en zette de tegenaanval in. Lotte Englebert brak mooi door op links en vond Abigail Raye voor het derde Belgische doelpunt van de wedstrijd (3-0). Englebert, die de ganse wedstijd lang overal opdook, werd nadien uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd!

Een zeer mooie en overtuigende zege voor onze Red Panthers, die hun een mooie ‘vertrouwensboost’ zal geven in hun voorbereiding op het WK van begin juli!

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Indoorseizoen 2023-2024 groot succes!

Na bijna drie maanden indoorhockey kampioenschappen zijn jong en oud nu teruggekeerd naar hun welvertrouwde buitenvelden. Alvorens een punt zetten achter dit indoorseizoen, willen we nog een laatste keer terugblikken