Pro League – Panthers geven teveel corners weg en verliezen met 1-2 van Groot-Brittannië

Bekijk alle foto’s van PHDPH.com

Na een goede prestatie gisteren tegen de Britten (1-1 en 1-3 in de shoot-outs), hoopten de Red Panthers om vandaag drie punten te pakken in de tweede wedstrijd.
Net als gisteren werd het spel geleid door een vrouw en een man: onze landgenote Céline Martin-Schmets.
Het begin van de wedstrijd weerspiegelde het einde van de wedstrijd van gisteren: veel wilskracht in de duels, maar nog steeds te veel onnauwkeurigheden in de passes. In de 14e minuut kregen de Britten de eerste PC van het spel. Deze ging er gelijk in, met een prachtige deviatie. Score aan het einde van dit kwart: 0-1.

Het tweede kwart startte op een denderend ritme, met een prachtige ‘raid’ van Shaunda Ikegwuonu op de rechterflank, die Alix Gerniers aan de kop van de cirkel. Deze vond Barbara Nelen voor doel, die de bal hoog in het net achter doelvrouw Heesh mikte: 1-1 (16e minuut). Enkele minuten later verloren de Belgen recht op de VAR, na backstick van Barbara Nelen, die dit duidelijk betwistte.
De Britten verhoogden de druk, met een paar corners tot gevolg, die gelukkig niet even succesvol werd afgewerkt als de eerste van de wedstrijd.

De tweede helft begon opnieuw met veel energie van beide teams. De Belgen stonden tactisch goed opgesteld, met een hoge press die hun tegenstanders in de problemen bracht. De Panthers kwamen verscheidene malen in de cirkel van de tegnstanders, maar zonder succes.

Aan het einde van het derde kwart werden de Britse dames weer gevaarlijker. Na alweer een prachtige fase op PC, kwam Groot-Brittanië opnieuw op voorsprong via een deviatie van Robertson (45e minuut).

Het laatste kwart draaide duidelijk uit in het voordeel van de bezoekers. De Panthers verloren te veel duels en creëerden minder kansen. De 1-2 score veranderde niet meer tot het einde.

De Belgen hebben afgelopen weekend mooie dingen laten zien en getoond dat ze de goede richting uitgingene. Maar ze gaven nog steeds teveel strafcorners weg, aan een tegenstander die er gretig gebruik van maakte!

Woensdag 15u30 volgt een derde wedstrijd, dit keer tegen ’s werelds nummer 1 Nederland.