Pro League – Knalprestatie van de Red Panthers tegen Engeland!

In hun eerste wedstrijd van gisteren tegen Engeland waren de Red Panthers de ganse eerste helft de beteren. Spijtig genoeg konden ze dit in de tweede helft niet verder zetten en won Engeland met 2-1. Vandaag kregen de Belgische dames een herkansing.

Na amper anderhalve minuut kregen de Belgen al hun eerste twee penalty corners, maar deze brachten niks op. Maar ook Engeland was snel op toerental, want 30 seconden later kregen de Britten een eerste schietkans, die maar net naast de paal vloog. In de 12e minuut was het dan wel prijs: Vandermeiren drong de cirkel binnen langs links en paste richting Rasir die klaar stond voor de tip-in. Maar de bal werd nog aangeraakt door Ansley, die zonder het te willen in eigen doel devieerde (0-1). Het doelpunt werd toegewezen aan Judith Vandermeiren.

De Red Panthers domineerden weer overduidelijk in dit eerste deel van de wedstrijd en beletten de Engelsen om hun spel te ontwikkelen. Drie minuten voor rust rukte Gerniers goed op langs het centrum en pomte de bal in de cirkel. De Engelse defensie kon deze maar half controleren en Justine Rasir profiteerde ervan om met een keiharde flats in de winkelhaak de 0-2 op het bord te zetten. In de laatste seconde van de eerste helft had Elena Sotgiu weer een top save in huis om de stand bij de rust op 0-2 te houden.

Vandaag kwamen de Panthers na de pauze wél goed uit de kleedkamers. Drie minuten na de pauze sleepte Stephanie Vanden Borre de 5e strafcorner voor België onhoudbaar voorbij doelvrouw Hinch en het stond 0-3. Puvrez en Brasseur kregen kort na elkaar elk een groene kaart, wat Engeland een groot veldoverwicht gaf. De druk op de Belgische defensie werd te groot en Tessa Howard scoorde voor Engeland (1-3). Twee minuten later kregen de Britten dan ook nog eens een heel licht toegekende strafbal, maar Aisling D’Hooghe redde prachtig.

Met nog 15 minuten te spelen stond België 1-3 voor tegen de nummer 4 van de wereld. Na 5 minuten in het laatste kwart kreeg Versavel een mooie pass van Nelen op links. De speelster van Braxgata zette zich sterk door in de cirkel, maar haar backhand schot rolde een drietal centimeters naast. Twee minuten later had Hinch een super redding nodig om een listig balletje van ’t Serstevens te counteren.

Vijf minuten voor tijd ging Englebert nog maar eens op wandel door de Engelse defensie. Ze zette voor op Rasir die met een opwippertje en een ‘smash’ haar tweede van de namiddag op heerlijke wijze binnen tikte. België stond gewoon 1-4 voor. En het was nog niet gedaan, want ’t Serstevens werd nog door de paal belet om er een vijfde aan toe te voegen.

Deze 1-4 overwinning van België tegen Engeland  was werkelijk een heel sterke prestatie van de Panthers. Dit zal het zelfvertrouwen van onze Belgen alleen nog maar opkrikken met het oog op het WK dat in twee weken start.