Pro League – één sterke helft van de Red Panthers is niet genoeg tegen Engeland

De Red Panthers stonden dit weekend in Londen voor een dubbele opdracht tegen Engeland (nr.4 van de wereld) in de Hockey Pro League. Afgelopen weekend hadden ze India twee maal verslagen en waren ze zo opgeklommen naar een historische 6e plaats op de wereldranglijst.

De Belgische dames startten de wedstrijd op heel dominante wijze, met veel druk. En na 6 minuten was het al onmiddellijk raak. Michelle Struijk recupereerde een bal ter hoogte van de middenlijn en vond in Gerniers een perfect afspeelpunt. De Gentse paste terug naar de mee opgerukte Struijk die op een mooie manier controleerde in de cirkel alvorens op een nog mooiere manier de opgesprongen bal in doel te rammen: 0-1.

In het tweede kwart bleven de Belgen het overwicht behouden. De Panthers konden een paar penalty corners niet benutten, maar bleven wel steeds een hoge press zetten, wat de Engelsen veel problemen berokkende. Het ontbrak de Belgen echter aan een pak realisme voor het doel, om hun voorsprong uit te diepen. Aan de rust stonden de Belgen logischerwijs nog steeds 0-1 voor.

Het was een heel ander Engels elftal, overtuigender en doortastender, dat na de pauze terug op het veld kwam. En deze keer waren het de Belgen die moesten wijken. Na 10 minuten spelen kregen de Engelsen twee grote kansen, maar Elena Sotgiu toonde haar talent met twee geweldige reddingen. Helaas voor de Belgen was het slechts uitstel van executie, want Tessa Howard vond twee minuten later wel de opening (1-1).

De Panthers maakten te veel individuele fouten, en werden vaak in de fout geduwd door zeer fysieke Engelsen. Met nog een paar minuten te gaan, gebeurde wat je a een tijdje voelde aankomen. Op de 5e Engelse zette PC Grace Balsdon met een vlakke sleep voorbij D’Hooghe, haar team op voorsprong (2-1). De Belgen konden het tij niet meer keren en uiteindelijk won Engeland de wedstrijd verdiend, gezien de twee helften.