PRO LEAGUE – Dubbele winst voor de Red Panthers tegen de USA en 5e plaats op wereldranglijst

Het eindweekend van het Pro League seizoen voor de Red Panthers speelde zich dit weekend af in Den Bosch (Nederland), waar de USA op zaterdag en zondag onze Belgische dames ontving.

Op zaterdag behaalden de Belgen een makkelijke 0-5 overwinning tegen de Amerikanen. De Belgische prestatie was in de eerste helft aanvankelijk niet erg overtuigend. Pas aan het eind van de eerste 30 minuten wist Versavel een mooie aanval af te ronden met een ‘scud’ in het dak van het doel (0-1).

In de tweede helft toonden de Panthers zich veel dominanter en dit weerspiegelde zich op het scorebord. Eerst scoorde Versavel 0-2 op penalty corner in het derde kwart, waarna in het vierde kwart nog drie doelpunten voor de Belgen vielen: Abi Raye 0-3, Stephanie Vanden Borre 0-4 (PC) en Raye opnieuw voor de 0-5.

De eerste helft van zondag was bijna een ‘carbon copy’ van die van de dag ervoor, met warrig spel en veel balverlies bij de Panthers. Toch toonden de Belgen een hoger energieniveau dan gisteren. En net als de dag ervoor scoorden ze een eerste doelpunt helemaal op het einde van de eerste helft, dit keer dankzij een mooie tip-in van Ambre Ballenghien (0-1).

Na een paar minuten in de tweede helft stond België al 0-2 voor. Alix Gerniers reageerde het snelst op een PC rebound en verdubbelde de score. Ook zoals gisteren liet Louise Versavel zien dat ze een goede optie was op PC. Haar sleep in de rechterbenedenhoek van het doel verraste de Amerikaanse verdediging en gaf de Belgen een voorsprong van drie doelpunten. Ondanks nog een paar kansen voor de Panters, bleef de score ongewijzigd tot het einde: USA-BEL 0-3.

Deze dubbele overwinning brengt de Red Panthers een vierde plaats op in het eindklassement van dit Pro league seizoen. Maar belangrijker, het laat de Belgen toe om op te klimmen tot een historische vijfde plaats op de wereldranking.

Nu wordt de focus bij de Belgische dames volledig gericht op het nakende WK, dat komende vrijdag van start gaat. De Panthers zullen hun WK aanvatten in het Olympische stadion in Terrassa (Spanje) op zondag 3 juli tegen Zuid-Afrika.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!