PRO LEAGUE dag 3: Panthers en Lions tegen Duitsland

Red Panthers pakken opnieuw punt tegen Duitsland

In het Argentijnse Mendoza stond vandaag de tweede Pro League wedstrijd tegen Duitsland op het programma.

Afgelopen vrijdag hadden de Belgische dames nog gelijk gespeeld (2-2) tegen dezelfde Duitsers en pikten ze nog het extra punt mee door de shoot-outs te winnen. Ze waren er vandaag op gebrand om deze keer de drie punten in de wacht te slepen.

De eerste twaalf minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor de Belgen, met meer balbezit en vooral meer gevaarlijke acties dan de Duitsers. In de 9e minuut opende Louise Versavel de score dankzij een mooie sleep op PC (1-0). In de laatste drie minuten van het eerste kwart werden de Duitsers wat gevaarlijker met een paar cirkelpenetraties. Net voor de korte pauze maakte Laura Saenger gelijk, ook op PC (1-1). Het tweede kwart nam België ook grotendeels voor haar rekening, al gingen de kansen er niet in. Op de weinige Duitse tegenprikken stond Elodie Picard een paar keer paraat. Beide teams gingen rusten met een 1-1 gelijke stand.

Na rust kwam Duitsland met het mes tussen de tanden uit de kleedkamer. Na een prachtige combinatie door het midden vond Maertens Jette Fleschutz die de 1-2 voorbij Picard devieerde. Nadien volgde een regen aan uitgespeelde kansen voor de Duitsers, de Belgische defensie leek plots heel wankel. Maar bij wonder ging geen enkele van die kansen binnen. De Panthers kwamen zelfs op het einde van het derde kwart ontzettend dicht bij de gelijkmaker, met een reuzenkans voor Ballenghien die op de Duitse doelvrouw stuitte, en een rebound voor Struijk die net naast ging. In de laatste 15 minuten zochten de Belgen naar de gelijkmaker, zonder echter in hun opzet te slagen. Maar in de laatste minuut werd de stick van Englebert foutief aangetikt in de Duitse cirkel, wat een strafbal opleverde. Ambre Ballenghien zette deze feilloos om.

De wedstrijd eindigde op 2-2, wat een nieuwe shoot-out sessie betekende tussen beide teams. Hierin toonden de Duitsers zich vandaag de sterksten, wat hen een extra punt opleverde voor het klassement. De laatste wedstrijd van deze Pro League manche in en tegen Argentinië staat gepland voor de nacht van woensdag (23u).

sterke prestatie Red Lions levert 3 punten op tegen Duitsland

Ook voor de Red Lions stond vanavond een tweede wedstrijd tegen Duitsland op het programma van dit Argentijnse Pro League luik op het programma. De wedstrijd van vrijdag hadden de Lions met 2-3 verloren, alsook hun wedstrijd tegen Argentinië van gisteren. De Belgen hadden dus een overwinning vandaag broodnodig.

Het eerste kwart was heel gesloten, met geen enkele kans en nog veel balverlies aan beide kanten. Maar daar kwam in het tweede kwart verandering in. De Belgen gingen agressiever en scherper spelen en maakten het de Duitsers lastiger en lastiger. Een uitstekende Duitse keeper en een gebrek aan afwerking beletten echter het openingsdoelpunt. Aan de rust stond het nog steeds 0-0.

Na de pauze gingen de troepen van Michel vanden Heuvel door op hun uitstekende elan. De Duitsers kwamen nog maar zelden aan de bal, maar stonden vaak met elf op hun eigen 25, wat het de Belgen moeilijk maakte om een opening te vinden. Bij de start van het laatste kwart kwam Duitsland met 9 tegen 11 te staan, met twee groene kaarten. Maar dit leverde niks op, ondanks een mooie kans voor De Kerpel op PC rebound. En dan, met nog een goede negen minuten te gaan, was de ban gebroken voor de Belgen, toen Tom Boon op PC de bal in het net sleepte (1-0). Met dominant balbezit hielden de Red Lions de wedstrijd onder controle, al forceerden de Duitsers helemaal op het einde nog bijna de (onverdiende) gelijkmaker. Maar een sterke redding – de enige broodnodige van de wedstrijd – van Loic Van Doren belette dit.

De Belgen pakken dus hun eerste 3 punten van dit Pro League seizoen. Dit is een referentiewedstrijd voor de Red Lions, waar ze kunnen op verder bouwen in het kader van hun voorbereiding op het komende WK. Volgende wedstrijd: donderdag 01u30 ’s nachts tegen Argentinië.