Pro League 2020 – Red Panthers en Lions in het land van de kangoeroes

Hier zijn we dan! De FIH Pro League 2020 begint voor onze twee nationale teams deze zaterdag 25 januari in Sydney Olympic Park, waar onze Panthers en Lions een grote hockeynatie tegemoet gaan: Australië. Twee wedstrijden voor elk team, één op zaterdag en één op zondag, waarmee de eerste fase van deze competitie echt van start gaat.

De wijzigingen tov. van de editie 2019

  1. Eén nieuwe tegenstander: India. De reus uit Zuid-Azië neemt deel aan de competitie met zijn herenteam. Ze staan momenteel op de 5e plaats in de FIH-ranking. Het lijdt geen twijfel dat de “Men in Blue” een toegevoegde waarde zullen hebben voor het tornooi.
  2. De competitie is nu gespreid over twee jaar, om het drukke schema van de atleten en hun staf te “verlichten” en de impact op het milieu te verminderen. Om het reizen te optimaliseren, spelen de teams spelen telkens twee wedstrijden op rij tegen dezelfde tegenstander. In jaar 1 twee wedstrijden thuis, in jaar 2 twee wedstrijden op verplaatsing, of omgekeerd.
  3. Met Tokio 2020 in het verschiet komende zomer, is er dit jaar geen Pro League finale. De grote winnaar van deze editie wordt het team met de meeste punten na het reguliere competitie.

Red Lions – een goede voorbereiding voor Tokio

Deze twee eerste wedstrijden tegen ’s werelds nummer 1 worden een ware test voor de troepen van Shane McLeod, die momenteel op de tweede plaats van de FIH ranking staan.

Twee overwinningen van de Belgen tegen Australië dit weekend zou de Red Lions opnieuw op de 1e plaats zetten. Voor deze dubbele confrontatie is Tanguy Cosyns terug in het team, evenals Sebastien Dockier. De volledige selectie van de 18 spelers voor de twee wedstrijden tegen Australië, vind je hieronder.

Volgend weekend reizen de Red Lions door naar Nieuw-Zeeland, om er het gastland (#9) onder ogen te zien. En in in het weekend van 8 februari eindigen ze deze lange eerste reis in Bhubaneswar, India. Het Kalinga stadion daar, zal ongetwijfeld mooie herinneringen oproepen. Het is de plek waar in december 2018 de wereldtitel werd veroverd.

Red Panthers – opstaan uit de as

Na de enorme ontgoocheling van 26 oktober in China en de niet-kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio, nemen onze dames aanstaande zaterdag de draad terug op in de Hockey Pro League.

In 2019 hadden de Panthers het goed gedaan tegen Australië (2 overwinningen tegen 1 nederlaag). Maar de Australische Hockeyroos, tweede op de wereldranglijst, blijven één van de beste teams van het moderne hockey. Een serieuze eerste test voor onze jonge selectie Panthers en een goede manier om een toernooi te starten, dat ongetwijfeld een aantal verrassingen voor ons in petto zal hebben.

Net als de Lions reizen de Panthers volgend weekend naar Nieuw-Zeeland (#6). Daarna vliegen ze in het weekend van 8 februari door naar China. In tegenstelling tot de Red Lions, zal het Wujin Hockey Stadium in Changzhou bij hen slechte herinneringen oproepen. Ze krijgen de kans om deze achter zich te laten.

De Federatie wil geen enkel risico nemen voor de gezondheid van haar spelers en houdt de evolutie van het Coronavirus in China nauwlettend in de gaten. Op dit moment lijkt een programmawijziging niet nodig.

Live uitzending

De vier wedstrijden van komend week-end zullen deze keer opnieuw live te volgen zijn op Play Sports (Telenet) en VOO Sport. Maar pas op, je zal vroeg uit de veren moeten, want met 10u tijdsverschil tov. onze Australische vrienden, starten de eerste wedstrijden om 6u op zaterdag en zelfs om 5u op zondag. 

Volledige programma:

        Zaterdag 25 januari

o   06u00 : Australië – Red Panthers

o 08u30 : Australië – Red Lions

        Zondag 26 januari

o   05u00 : Australië – Red Panthers

o   07u30 : Australië – Red Lions

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie