OLYMPIC QUALIFIER – RED PANTHERS SPELEN KOREA AAN FLARDEN!

De tweede wedstrijd van deze Olympic Qualifier in Valencia was, na het gelijkspel tegen Ierland van zaterdag, al onmiddellijk een ‘must-win game’. Tegen Zuid-Korea moest niet enkel gewonnen worden, liefst gebeurde dit ook met zoveel mogelijk doelpunten verschil. “Trust the process” was de mantra van bondscoach Raoul Ehren en zijn speelsters. Kansen creëren lukte zaterdag al meer dan behoorlijk, nu zouden de doelpunten wel volgen.

De Red Panthers namen vanaf de start het heft in handen en trokken naar voren. De eerste twee schoten op doel waren Belgisch, maar het rode kamp schrikte wel op na vier minuten, toen Korea op penalty corner scoorde. Gelukkig was er een obstructie gemeld van een Koreaanse aanvalster en werd het doelpunt afgekeurd. Twee minuten later stond Ambre Ballenghien op de goede plek om een voorzet van Raye in doel te deviëren. De ban was gebroken! In de laatste seconden van het eerste kwart verdubbelde Ballenghien de score voor België met een backhand schot gevolgd door een spectaculaire volley op de rebound (2-0). Twintig seconden in het tweede kwart rukte Gerniers op langs rechts en vond Louise Versavel die de bal onder de keepster in doel verlengde (3-0). Amper een paar seconden later sleepte Stephanie Vanden Borre de 4-0 keihard binnen. Een paar minuten voor rust kwam er nog een vijfde doelpunt bij voor de Panthers. Alix Gerniers haalde op prachtige wijze een hoge Koreaanse bal uit de lucht, zette zich sterk door tot in de cirkel en slaagde er met een duik nog in de bal tot bij Delphine Mariën te krijgen. De speelster van Dragons aarzelde niet en duwde de 5-0 binnen.

Bij de start van het derde kwart toonden de Red Panthers zich iets minder gretig. Maar op een strafcorner in de 38e minuut was Ambre Ballenghien met een lage sleeppush in het linker hoekje al toe aan haar 3e doelpunt van de namiddag (6-0). Bij een zeldzame tegenaanval van de Koreaanse ploeg maakte Kim de 6-1 voor haar team. Maar twee minuten later waren het alweer de Belgen die aan het kanon stonden. Het schot van Versavel op PC werd aanvankelijk op de lijn geweerd door een verdediger, maar aangeefster Lien Hillewaert was goed gevolgd en gleed de 7-1 binnen. En nog was de honger van de Panthers niet gestild! Louise Versavel sleepte haar tweede doelpunt van de namiddag binnen op PC (8-1). De jonge Delphine Mariën bleef niet achter en devieerde de 9-1 mooi binnen op PC rebound. En helemaal op het einde zette nog maar eens Ambre Ballenghien de kroon op het werk na goed voorbereidend werk van Belis.

10-1 is een mooi statement, naar de concurrentie toe, maar zeker ook naar de twijfelaars onder de Red Panthers observatoren! Morgen (17u) wacht de Belgische dames nog de laatste belangrijke derde poulewedstrijd tegen Oekraïne.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!