Olympic Qualifier – Red Panthers geraken niet voorbij Ierland

Deze zaterdag startte in Valencia voor de Red Panthers het Olympische kwalificatietornooi. De Belgische dames zijn naar Spanje afgereisd met maar één enkel doel voor ogen: de kwalificatie voor de Spelen van Parijs 2024. Hiervoor is een top-3 plaats vereist in dit tornooi, maar met hun vierde plaats op de wereldranglijst mogen de Belgen zelfs mikken op tornooiwinst.

In hun openingswedstrijd tegen Ierland hadden de Panthers aanvankelijk duidelijk het overwicht. Met het leeuwendeel van het balbezit en niet minder dan negen penalty corners, hadden de Belgen bij de rust op voorsprong moeten staan. Maar een laag verdedigend Ierse team bleef de Belgische acties opvangen en onschadelijk maken. Na twee kwarten stond het nog steeds 0-0.

De Belgen stapten in het derde kwart met veel ambitie het veld weer op, maar een vroege groene kaart voor Puvrez en het numerieke overwicht gaf de Ieren vertrouwen. De Belgische defensie werd voor het eerst in de partij naar achteren gedrukt. De Panthers bleven er in geloven maar bleven op een sterke Ierse defensie stoten. Een tiende PC en nog een paar grote kansen voor Englebert en Ballenghien op het einde brachten geen soelaas, de Ierse keepster speelde de partij van haar leven.  0-0 bleef dan ook de eindscore.

Na een dergelijk overwicht konden de Belgen enkel maar ietwat teleurgesteld zijn met één punt. Er is echter absoluut nog geen man overboord. Maar maandag tegen Korea zullen de troepen van Raoul Ehren uit een ander vaatje moeten tappen op vlak van afwerking.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie