OLYMPIC QUALIFIER – Red Lions verslaan ook Ierland en gaan naar halve finales

De Red Lions zijn nu al geplaatst voor de beslissende halve finales van de Olympic Qualifier in Valencia. Deze maandagavond versloegen ze, na Japan zondag, ook Ierland. Het werd 2-4.

De Lions kwamen opnieuw scherp het veld op, maar stonden tegenover Ieren die bij aanvang niet veel moesten onderdoen. De druk van de Belgen werd met de minuut zwaarder en in de 13e minuut was het zover, Felix Denayer zette de 0-1 op het bord. Ver in het tweede kwart verdubbelde Alexander Hendrickx de score voor België (0-2) op pc, z’n eerste van het tornooi. Maar amper een minuut later stond het 1-2 dankzij een prachtig schot van Ben Johnson. Net voor rust greep de jonge William Ghislain zijn moment. Op een mooie pass van Wegnez zette de speler van Waterloo Ducks zich sterk door en joeg de bal over de Ierse doelman in het dak van het doel. De Lions gingen rusten met een comfortabele voorsprong (1-3).

Bij de start van de tweede helft joeg Van Doren een strakke voorzet de cirkel in. De Ierse doelman blokte de bal met de voet, maar Thibeau Stockbroekx was de snelste op de rebound en mikte deze onder doelman Harte door in doel voor de 1-4. De Lions zaten op rozen, maar het ritme zakte automatisch een trapje lager. Tot de 53e minuut gebeurde er nog weinig, maar dat was het moment voor Matthew Nelson om als een duivel uit een doosje voor Vanasch op te duiken en op een voorzet van op links de bal in het dak van het doel te deviëren voor de 2-4. Dit bleef uiteindelijk ook de eindstand.

Deze zes op zes gaf de Red Lions zekerheid op een plaats in de beslissende halve finales van vrijdag. Daarvoor rest hen nog een derde poulewedstrijd tegen Oekraïne woensdag om 17u.