Oekraïense vluchtelingen verwelkomen in uw club?

De oorlog in Oekraïne heeft helaas een enorme stroom van Oekraïense vluchtelingen naar Europese landen op gang gebracht. Steeds meer mensen (vooral vrouwen en kinderen) die hun land zijn ontvlucht, komen ook in België aan en worden door onze overheidsinstanties opgevangen en ondergebracht in opvangcentra en bij particulieren.

In dit verband zouden wij onze hockeyclubs willen aanmoedigen hun deuren te openen voor Oekraïense vluchtelingen die graag willen (leren) hockeyen. Daarom hebben de Vlaamse Hockey Liga en de Ligue Francophone de Hockey besloten geen lidgeld te vragen voor vluchtelingen uit Oekraïne die zich (nog) voor dit seizoen 2021-2022 bij een hockeyclub in België willen aansluiten. Het is belangrijk dat deze nieuwe leden officieel ingeschreven worden, hetzij als recreatief lid, hetzij als “spelend lid” indien zij in de competitie spelen (Belgian League uitgezonderd).

Hoe zit het met de verzekering en de vergoeding van medische kosten?

Sinds 7 maart 2022 moeten alle vluchtelingen uit Oekraïne die naar België komen, zich laten inschrijven in het registratiecentrum (momenteel gevestigd in Paleis 8 op het Heizelplateau in Brussel), waar zij een certificaat van tijdelijke bescherming krijgen.

Eenmaal aangesloten bij de LFH of de VHL, zullen deze personen gedekt zijn door de Master-polis van de Federatie voor aansprakelijkheid en lichamelijk ongeval en zullen hun medische kosten vergoed worden (zie pagina 4 ‘Medische kosten niet residenten’) in geval van een ongeval tijdens een hockeytraining/wedstrijd.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie