Nieuwe selectie voor het seizoen 2018-2019

Deze voormiddag kondigde bondscoach Niels Thijssen een selectie van 21 speelsters aan voor de Red Panthers. Deze groep zal het ingezette traject verderzetten en proberen in de komende jaren om de grenzen van het Belgische dameshockey te blijven verleggen.

Selectie

Naast de 21 uitgenodigde speelsters, zullen ook een aantal speelsters uit het U23- en U18-programma van afgelopen zomer de kans krijgen om zichzelf verder te ontwikkelen binnen deze nieuwe trainingsomgeving. Met in de komende jaren een erg drukke Belgische en internationale kalender, is het heel belangrijk om vooruit te blijven denken. Op deze manier werken we ongoing aan een sterke en bredere groep van Red Panthers, die klaar zijn voor de uitdagende jaren die komen. Een intensieve samenwerking tussen onze High Performance manager en de Red Panthers staff zal ervoor zorgen dat deze opportuniteit ook voor andere speelsters tot de mogelijkheden blijft behoren.

Louise Cavenaile

Na een ongelooflijke periode als Red Panther, waarin Louise heeft blijk gegeven van haar toewijding voor de evolutie van het Belgische dames hockey, heeft de staf nu beslist een nieuwe weg op te gaan. Deze paar woorden hier zijn niet toereikend om recht te doen aan haar carrière en de belangrijke rol die ze speelde bij de Red Panthers, en nog steeds speelt als coach binnen ons Begold programma. De federatie zal ervoor zorgen dat Louise’s lange en eminente carrière op het juiste moment en de juiste manier erkend wordt.

USA

Alvorens in januari te starten in de gloednieuwe Hockey ProLeague, zullen de Panthers in november hun volgende internationale wedstrijden in en tegen de Verenigde Staten spelen. Tussen 24 november en 4 december staan er 4 wedstrijden tegen het thuisland op het programma.

Niels Thijssen: « Na een zeer positief WK in augustus, staan we weer klaar om verder te gaan. We nemen de sterke punten mee en zullen ons verbeteren dankzij wat we geleerd hebben.

Met de allereerste ProLeague, een EK in België en een Olympische kwalificatie in het verschiet, staan er ons met de Red Panthers spannende tijden te wachten! »

Red Panthers selection 2018-2019

 1. Boon Jill  —  Racing Club de Bruxelles
 2. D’Hooghe (GK) Aisling  —  Waterloo Ducks
 3. Duquesne Tiphaine  —  Wellington
 4. Fobe Aline  —  Braxgata
 5. Gerniers Alix  —  Gantoise
 6. Hillewaert Lien  —  Braxgata
 7. Leclef Pauline  —  Braxgata
 8. Limauge Sophie  —  Waterloo Ducks
 9. Nelen Barbara  —  Braxgata
 10. Peeters Joanne  —  Waterloo Ducks
 11. Puvrez Emma  —  Antwerp
 12. Raes Anouk  —  Racing Club de Bruxelles
 13. Sinia Emilie  —  Waterloo Ducks
 14. Sotgiu (GK) Elena  —  Braxgata
 15. Struijk Michelle  —  Antwerp
 16. Vanden Borre Stephanie  —  Gantoise
 17. Vandermeiren Judith  —  Braxgata
 18. Versavel Louise  —  Braxgata
 19. Weyns Anne-Sophie  —  Victory
 20. Picard (GK) Elodie  —  Antwerp
 21. Raymakers Mathilde  —  Waterloo Ducks

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »