Na de Lions, nu ook de Red Panthers naar Australië

Vorige week woensdag vertrokken de Red Lions voor een voorbereidingsstage naar Australië. Vandaag waren het de Red Panthers die het vliegtuig opstapten richting ‘Down Under’, om er hun eerste FIH Hockey Pro League wedstrijden spelen tegen gastland Australië.

De Panthers zullen eerst rustig de tijd kunnen nemen om zich aan te passen aan tijdsverschil en de temperaturen. De eerste dagen zal de trainingsintensiteit geleidelijk aan opgevoerd worden. Daarnaast zullen de Belgische dames ook een oefenwedstrijd spelen tegen het provinciale team van New South Wales. En op 25 en 26 januari volgen dan de eerste wedstrijden van het nieuwe Pro League seizoen tegen Australië.

Daarna wordt de reis verder gezet richting Nieuw Zeeland voor twee wedstrijden en afsluitend de twee wedstrijden in China, alvorens terug huiswaarts te vliegen.

Programma

25/01  AUS-BEL         06:00
26/01  AUS-BEL         05:00
1/02    NZL-BEL          05:00
2/02    NZL-BEL          03:00
8/02    CHN-BEL          07:00
9/02    CHN-BEL          07:00

Al deze wedstrijden zijn live te volgen op Play Sports.

De wedstrijden van de Pro League in België staan gepland van 15 mei tot 28 juni in Antwerpen. Je vindt het programma HIER. De tickets zijn nu al online te koop!

Bondscoach Niels Thijssen: “Dit wordt een nieuwe start!”

De teleurstelling na de niet-kwalificatie voor Tokio was enorm groot. Nochtans moet nu al gewerkt worden aan een nieuwe toekomst voor de Red Panthers. Bondscoach Niels Thijssen :  “Uiteraard is die teleurstelling is nog niet helemaal weg. Maar we moeten reageren en opnieuw beginnen bouwen. Hoe we nu reageren en wat we nu gaan doen, dat is wat onze toekomst zal definiëren.” 

In december heeft de groep zich vooral fysiek onderhouden,om begin januari gezamenlijk een nieuwe periode op te starten. “Eerst moesten er fysieke testen worden afgelegd. Daarna hebben we al een paar trainingen op het veld kunnen afwerken. Uiteraard is het weer even wennen om samen weer op het veld te staan na alles wat er is gebeurd, maar de energie is vanaf dag één zeer goed en positief geweest.” zegt de Nederlander.

Andere ambities dan vorig jaar voor de Pro League

In het eerste seizoen van de FIH Pro League was de doelstelling van de Belgische dames om in deze nieuwe competitie zo hoog mogelijk te eindigen, wat progressie op de world ranking moest geven. Maar Thijssen ziet dit voor deze periode heel anders: “Vergeleken met vorig jaar hebben we nu andere prioriteiten. Dit jaar mag niet enkel een overgangsjaar worden. We willen onze kern vergroten en elke speelster individueel doen groeien. We gaan dus meer speeltijd voorzien voor een grotere groep speelsters. Het resultaat is hierbij van ondergeschikt belang. Als een grotere groep speelsters dan vorig jaar daadwerkelijk speeltijd heeft gekregen en daarnaast er een ontwikkeling van die speelsters zichtbaar is tussen januari en juli, dan is ons doel bereikt. We zullen tijdens onze komende trip die individuele doelen met iedere speelster helder bespreken. Het kan gaan hockey, over lifestyle, tot mentale ontwikkeling en leadership.” 

De bondscoach wil ook nog een woordje kwijt over de kritische situatie in Australië door de hevige bosbranden. De situatie in Australië is uiteraard zeer heftig. Wij zullen de gezondheid van de speelsters altijd op één zetten en geen risico’s nemen. Op basis van de informatie die we hebben en de eerste ervaringen van Red Lions, verwachten we dat we grotendeels een normaal programma zullen kunnen draaien. Het is een gigantische ramp, waarvan de omvang moeilijk voor te stellen is. Wij zullen ons ter plaatse aansluiten bij mogelijke initiatieven van de Lions en zullen daarnaast, waar mogelijk, uiteraard onze steun en betrokkenheid tonen.”

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie