MEN’S JUNIOR WORLD CUP – België verslaat Chili en plaatst zich voor de kwartfinales

Derde en laatste groepswedstrijd voor de Young Red Lions in Bhubaneswar. Na Zuid-Afrika op woensdag te hebben verslagen, en de 1-1 met Maleisië op vrijdag, stonden de Belgen deze zaterdagavond (17.00 uur plaatselijke tijd) tegenover Chili.

Al na twee minuten openden de Belgen de score na een prachtige individuele actie van Stockbroekx aan de linkerkant. Zijn schot werd geblokt door de Chileense doelman, maar Lucas Putters mikte de rebound in doel (1-0). De Belgische ploeg nam al snel de overhand op technisch en fysiek vlak, maar deze overheersing bleef nogal steriel door te veel onnauwkeurigheden en overhaasting. Bij de eerste strafcorner spatte de sleep van Stockbroekx uit elkaar tegen de paal. Chili repliceerde een paar minuten later met een bal op de lat van het doel van Feldheim. De intensiteit groeide in het spel. Biekens had de kans om van dichtbij de tweede binnen te leggen, maar een Chileense verdediger duwde de bal nog net voor de lijn weg. Een minuut later was het Englebert die met een backhandschot net naast schoot. Helemaal aan het eind van de eerste helft scoorde een uiterst bedrijvige Thibeau Stockbroekx met een prachtige duikbal de 2-0, na uitstekend voorbereidend werk van aanvoerder Englebert.

In de tweede helft was het Pierre De Gratie die plaatsnam in het Belgische doel. Hij moest zich onmiddellijk laten gelden op een Chileense aanval over rechts. Daarna verloor de wedstrijd aan intensiteit en leken de Belgen tevreden met hun voorsprong. Helemaal op het einde van het derde kwart kwam Duvekot nog dicht bij een derde doelpunt, maar kwam een paar centimeter te kort voor de tip-in.

Aan het begin van het laatste kwart slaagden de Young Red Lions er eindelijk in hun voorsprong te vergroten. Englebert vond op de rebound van een Belgische PC Putters, die met een prachtige dribbel Onana bediende voor de deviatie (3-0). In de 54e minuut kregen de Chilenen nog een PC, maar hun  sleep werd prachtig uit de winkelhaak gered door Englebert op de lijn. De Belgen bleven domineren tot het einde, maar het bleef allemaal heel steriel door teveel onnauwkeurigheden. De score veranderde uiteindelijk niet meer, de Young Red Lions versloegen Chili met 3-0.

Deze overwinning verzekerde de Belgen van de eerste plaats in groep A en van een kwalificatie voor de kwartfinales, waar India hen hoogstwaarschijnlijk zal opwachten. Verwacht wordt dat de Indiërs Polen zullen verslaan in hun derde groepswedstrijd. Dit zou dan in de kwartfinales een herhaling geven van de laatste WK-finale, waarin India België versloeg.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!