Men’s Indoor Hockey League – Doelpuntenfestival in Ohain

Op de tweede zondag van de indoor mannencompetitie in de eredivisie werden de trends van de eerste speeldag bevestigd. Drie teams staan met het maximale aantal punten bovenaan het klassement. Twee zullen strijden om het laatste kwalificatieticket voor de play-offs. En drie zullen moeten vechten voor het behoud.  Terugblik op vorige zondag en vooruitblik op komende vrijdag.

Cijfers zeggen soms meer dan een lange uitleg. Hier zijn er enkele die de belangrijkste wapenfeiten van de tweede speeldag in het Waals-Brabantse Ohain illustreren.

1 : het aantal punten van de Amicale Anderlecht Avia na vier wedstrijden

AAA lijkt een hoge prijs te betalen voor de afwezigheid door blessure van Mathieu Conreur. De Anderlechtenaren hadden een ingewikkeld programma en slaagden er niet in om iets te halen tegen Léopold en Waterloo Ducks. Een overwinning tegen Racing komende vrijdag in Erembodegem zou hen weghouden uit de rode zone

2 : het doelpuntenverschil in de moeilijke overwinning van White Star op Gantoise

Hoe zijn de Gentenaren erin geslaagd om het hoofd te bieden aan de White Star armada, terwijl ze het weekend ervoor maar met een half team aantraden? Dankzij Marco Miltkau en Antoine Kina! Het Duitse genie en de Belgische wereldkampioen speelden mee in Ohain en hebben Gantoise getransformeerd. Het bewijs met een krappe nederlaag tegen de sterren uit Evere (7-5), maar vooral met een monsterscore tegen Orée (10-3). Als Gantoise dit kwaliteitsniveau week na week kan behouden, is het een serieuze kandidaat voor een plaats in de top 4.

7 : de positie van Racing in het klassement

Het team uit Ukkel heeft het moeilijk na vier wedstrijden. Tegen White Star was het pompen of verzuipen. En in de openingswedstrijd tegen Orée hadden ze al een 4-0 nederlaag moeten slikken. De ratten speelden nochtans Red Lion Augustin Meurmans en Benjamin Pierre in doel. Maar blijkbaar was dit niet genoeg. Met 0 punten op de teller en reeds 27 doelpunten tegen, moet er vrijdag tegen Anderlecht absoluut gewonnen worden.

12 : het aantal punten behaald door de top 3

Tegen Anderlecht en Baudouin behaalden Waterloo Ducks en Léopold een makkelijke 6 op 6. Bij de Waals-Brabanders stond onder andere een zekere Gauthier Boccard op het veld. Zoals verwacht staan beide teams bovenaan het klassement met het maximaal aantal punten, samen met White Star. Zoals gezegd, kregen de ‘Sherrifs’ het moeilijk tegen Pascal Kina’s Gantoise, maar tegen Racing was het hek van de dam. De teamgenoten van Philippe Simar bliezen Racing met 13-2 van het veld. De Ducks staan vrijdag tegenover Orée, en zullen met veel interesse kijken naar de clash tussen Léopold en White Star.

19 : het aantal doelpunten dat Baudouin in 80 minuten heeft toegestaan

Het team uit Dilbeek had waarschijnlijk het moeilijkste programma vorige zondag. En het is dan ook zwaar onderuit gegaan. Zowel tegen Watducks (10-1) als tegen Léopold (9-1) kregen ze een pak slaag. Met 0 punten op de teller staat het net gepromoveerde Baudouin laatste. Vrijdag staan ze tegenover Gantoise. Als de twee bovengenoemde Gentse sterspelers van de partij zijn, zou het wel eens pijn kunnen doen.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »

Geef een reactie