Laten we geen aanvallen op onze scheidsrechters aanvaarden!

Op dezelfde dag dat verschillende hockeyteams een minuut applaus hielden bij de start van hun wedstrijd, ter ondersteuning van Theo – een jonge voetbalscheidsrechter die onlangs werd belaagd – en van alle scheidsrechters in het algemeen, lazen we spijtig genoeg onderstaande onaanvaardbare en schandalige reactie op sociale netwerken:

“8 punten-wedstrijd waarvoor de onbetwiste “meester” in incompetentie twee clowns had aangeduid om te fluiten. Ze kwamen aangewandeld, maar “cool hè jongens, we gaan toch niet rennen”! De grootste schande in arbitrage die ik in mijn leven heb gezien! En als klap op de vuurpijl zullen ze geselecteerd worden voor de finales, je zult wel zien…

Het Belgische hockey is top, maar dank aan de federatie om ervoor te zorgen dat de scheidsrechters gewoon klote zijn. De finales zullen leuk worden, aangezien de nominaties via vriendjespolitiek tot stand komen!”

Om zo op ‘de man’ te spelen, in zulke hatelijke bewoordingen, is extreem laag! Aan de oorsprong van deze buitensporige reactie – niet de eerste in zijn soort van ditzelfde individu trouwens – liggen niet onaanvaardbare feiten of een verziekte wedstrijdsfeer, maar veeleer misplaatste wraakgevoelens en frustraties uit het verleden. Spijtig om te zeggen!

Dit is helaas maar één voorbeeld van wat onze scheidsrechters elk weekend meemaken. Meestal niet schriftelijk, maar mondeling, omdat dit geen ‘sporen’ nalaat…

Wij doen dan ook een beroep op de overgrote meerderheid van mensen van goede wil in onze hockeygemeenschap, om een soortgelijke houding tegenover scheidsrechters te verwerpen en te bestrijden. Laten we niet vergeten dat het ook voor hen een hobby is en dat ook zij mensen zijn, met het recht om fouten te maken, net als de spelers!

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie