KBHB neemt deel aan het nieuwe EuroHockey Institute-project dat in 2023 door de EHF wordt gelanceerd

De Europese Hockey Federatie (EHF) start het EuroHockey Institute project, een nieuw opleidingsprogramma om de nationale federaties te ondersteunen bij hun groeidoelstellingen. Het programma zal officieel gelanceerd worden tijdens de algemene vergadering van de EHF in augustus 2023 in Mönchengladbach en wordt mede gefinancierd door de Europese Unie via haar Erasmus+ programma.

Het doel van het project

De EHF wil een opleidingsprogramma van wereldklasse opzetten om de groei in elk van de deelnemende landen te bevorderen. Het EuroHockey Institute zal tools en hulpmiddelen verschaffen voor de ontwikkeling van alle deelnemende federaties. In dit door het programma gecreëerde Europese netwerk zal het delen van kennis een prioriteit zijn.

Nieuwe tools

Deze opleiding zal aan alle deelnemers nieuwe hockey gerelateerde hulpmiddelen en bronnen ter beschikking stellen. Deze hulpmiddelen zijn gericht op de sociale rol van hockey en beogen de verschillende hockeybonden dichter bij elkaar te brengen via drie strategische assen

  • Goed bestuur
  • Leiderschap
  • Beheer

Deze drie strategische assen moeten een solide basis vormen om op duurzame wijze bij te dragen aan de groei van de Europese federaties.

Drie beoogde doelen

  • Spelers op de voorgrond plaatsen en hen in staat stellen een sportieve en sociale carrière te combineren
  • De opleiding van coaches verbeteren om toekomstig talent te ontwikkelen
  • Het aantal gekwalificeerde scheidsrechters verhogen om de sport te professionaliseren

Voor meer informatie, klik HIER.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie