JUNIOR WORLD CUP – België zesde na 4-6 verlies tegen superieur Nederland

De Young Red Lions eindigen uiteindelijk op de zesde plaats van het WK U21 in Bhubaneswar (India), na een 4-6 nederlaag tegen Nederland.

Vrijdag kwamen de jonge Belgen tegen Spanje nog mooi terug van een 0-2 score aan de rust, met doelpunten van Jérémy Wilbers en Thibeau Stockbroekx helemaal op het einde. Na foutloze shoot-outs wonnen (4-3) de Young Lions uiteindelijk hun ticket voor de wedstrijd voor de vijfde plaats. Nederland, dat gemakkelijk Maleisië opzij zette vrijdag (9-3) zou de tegenstander worden van de Belgen deze zondagmorgen.

En opnieuw kwamen de spelers van Jeroen Baart zwaar op achterstand in het begin van de partij. Tegen een mak startend Belgisch team stond Oranje al na 20 minuten met 0-3 voor (twee doelpunten van Bukkens en één van van Bijnen). Pas in de 25e minuut slaagden de Belgen er via Thibault Deplus in om hun eerste te scoren, na een mooie fase op PC (1-3). Maar twee minuten later stond het al opnieuw 1-4 na een ‘scud’ van penalty corner kanon Miles Bukkens.

Coach Baart stak ongetwijfeld een donderpreek af in de kleedkamer, want de Belgen kwamen het veld terug op met het mes tussen de tanden. Na een paar mislukte aanvallen slaagde Roman Duvekot erin om de aansluiting te vinden met twee fraaie doelpunten in 60 seconden (3-4). Keeper Wijsman stond nochtans uitstekend te spelen en verhinderde meermaals dat België op gelijke hoogte kwam. En zoals dat dan vaak gaat, viel het doelpunt aan de andere kant. Met een mooie deviatie van Guus Jansen op PC diepte Oranje de kloof opnieuw en beetje uit (3-5). In de 50e minuut werd het zelfs nog 3-6 dankzij Casper van der Veen. De aansluitingstreffer (strafbal) van Jeff De Winter in de 52e minuut kwam te laat voor de Belgen, die in Nederland vandaag hun meerdere moesten erkennen. Eindscore 4-6.

Zo eindigt dit WK voor onze Young Red Lions op een toch wel teleurstellende 6e plaats. Er zat meer in! Vooral de kwartfinale tegen India had anders kunnen uitdraaien. Maar als je de kansen niet kan afmaken, dan kan je niet winnen. Toch lieten de Belgen op dit WK mooie dingen zien, met uitblinkers Stockbroekx, Englebert, Duvekot en vooral youngster Arno Van Dessel! De Belgische penalty corner daarentegen, was ondermaats. En laat het nu net dat wapen zijn – samen met briljant keeperswerk – dat het verschil maakt op dit WK. De technische staf van de Federatie weet waar in de komende maanden/jaren zal moeten aan gewerkt worden.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!