Indoor Heren – Eerste plaats van Leopold onder druk, Baudouin officieel naar D.1

Er was beweging vorige zondag in het indoor herenkampioenschap. In Ohain verloor leider Leopold voor het eerst dit seizoen en ziet het White Star terugkomen tot op 1 punt. Baudouin verloor twee keer en moet afscheid nemen van de Ere afdeling. Het team uit Dilbeek zal volgend seizoen vervangen worden door Pingouin, die zondag kampioen werd in 1e divisie. 3. Samenvatting.

Er rest nog één competitieweekend voor de halve finales en finales die op 8 en 9 februari in le Dôme in Charleroi zullen plaatsvinden. Onderaan het klassement lijkt alles gezegd. Bovenaan is de Top 4 ook voor 99% bekend, maar de volgorde zou nog kunnen veranderen. Dit is waar we naartoe zouden kunnen gaan, voor de 13e en 14e speeldag. 

Halve finales Leopold-Amicale Anderlecht Avia en White Star-Watducks

Leopold heeft zondag met 5-6 verloren van Amicale Anderlecht Avia. Door deze onverwachte tegenslag mist het team uit Ukkel een grote kans om de kloof uit te diepen met White Star, aan de top van het klassement. Zij zullen het laatste weekend goed moeten voor de dag komen, willen ze niet het risico lopen om de leidersplaats te verliezen en zo ook het recht om tegen de vierde – de op papier meest haalbare tegenstander – uit te komen in de play-offs.

Deze vierde wordt ongetwijfeld AAA. Hun overwinning en gelijkspel tegen Watducks bevestigen dat de Brusselse club in topvorm is. In 2020 wonnen ze 13 van de 15 mogelijke punten. Alleen White Star deed beter, met het maximaal aantal punten. Hun twee meest recente overwinningen bracht de ‘sherrifs’ tot op één punt van Leopold. De druk zal op 2 februari op Erasme (Anderlecht) groot zijn.

Want vóór hun wedstrijd tegen Racing, staat Leo eerst nog tegenover Waterloo Ducks, een sterk team dat waarschijnlijk ook internationals Ghislain, Willems en Van Oost recupereert, na hun reis ‘down under’ met de Red Lions . De Waalse Brabantse ploeg zal hoogstwaarschijnlijk als 3e eindigen.

Orée en Gantoise blijven in Ere

Het punt dat Gantoise vorige zondag pakte tegen Orée, maakt voor hen het verschil op vlak van behoud. Racing zal komend w-e met heel hoge cijfers moeten winnen en de Vlamingen hun twee wedstrijden moeten verliezen, wil Gantoise degraderen. Op vier punten van de Ratten van Racing, heeft Orée zijn lot in eigen handen. Waarschijnlijke winst tegen Baudouin moet voor het team uit Woluwe volstaan om de doelstelling van behoud in Ere veilig te stellen. 

Baudouin vervangen door Pingouin

Er is nog een waterkansje dat Racing zich redt. kunnen houden. Je weet maar nooit… Maar het ligt echter 100% vast dat Baudouin zakt naar eerste. De Vlaams-Brabanders hebben slechts drie punten uit twaalf wedstrijden kunnen pakken. Moeilijk dus, om op meer te hopen, zeker als je gemiddeld 7,3 doelpunten per wedstrijd slikt.

Baudouin zal voor het seizoen 2020-2021 worden vervangen door Pingouin won z’n twee wedstrijden op zondag tegen Daring en het tweede team van AAA. Met slechts twee verloren punten in twaalf wedstrijden, is Pingouin nu al zeker van de titel in D.1. Ze promoveren samen met Namen, dat op 80 minuten van het einde van het kampioenschap, ook al zeker is van promotie.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie