Indoor Heren – AAA komt krachtig opzetten

Het team uit Anderlecht is de grote begunstigde van afgelopen weekend, met drie overwinningen in evenveel wedstrijden. Ze komen de Top 4 binnen, na een moeilijke seizoensstart.

Enkele dagen na de feesten en enkele uren voor het vertrek (woensdag) naar Europa Cup A (van vrijdag tot zondag in Berlijn), lijsten we hieronder de verschillende lessen op, na de eerste drie speeldagen van 2020 in de Ere afdeling bij de mannen.

De winnaars: Amicale Anderlecht Avia, White Star en Leopold

AAA stond voor een in principe haalbare herstart van de competitie in 2020. En Renaud Pangrazio’s teamgenoten haalden dan ook  negen punten op negen binnen : drie op vrijdagavond tegen Gent en zes tegen Baudouin en Orée op zondag. Ze staan nu virtueel in de halve finale, maar hun laatste vier wedstrijden zullen niet simpel zijn, met Watducks, Leo en White Star op het menu en Baudouin als toetje.

Ook White Star legde een perfect parkoers af. De Belgische kampioen slikt veel tegendoelpunten (19 doelpunten in 120 minuten), maar zolang er één doelpunt meer gescoord wordt, is er geen vuiltje aan de lucht.  Zo wonnen ze bvb. Vorige vrijdag met 8-10 overwinning tegen Watducks.

Leopold is in dit kamioenschap nog steeds ongeslagen, maar verloor wel zijn eerste pluimen. Na Gantoise met 2-13 te hebben verslagen, speelde het team van Tanguy Zimmer 4-4 gelijk tegen Waterloo. Dat heeft geen gevolgen voor het klassement, want het Brusselse team blijft aan de leiding met vier punten voorsprong op White Star.

De verliezers: Gantoise en Orée

De aanwezigheid van Marco Miltkau volstaat niet voor Gantoise. Het heeft ook Antoine Kina nodig. Maar de Belgische international zit met de Red Lions in Australië, samen met Emile Esquelin trouwens. De Gentenaren, die door een gebrek aan spelers, op zondag Pascal Kina moesten opstellen, verloren dit weekend alle drie hun wedstrijden. Dit was ten voordele van Amicale Anderlecht Avia, dat hun plaats in de Top 4 inneemt.

Voor Orée is het nu in de achteruitkijkspiegel kijken. Het team uit Woluwe heeft net zes achtereenvolgende nederlagen geleden. Met zeven punten staan ze op gelijke voet met Racing en gaan ze zich moeten reppen om in de top vier te blijven, ondanks hun bemoedigende start van de competitie. Met de wedstrijden die op 26 januari gepland staan, zouden ze opnieuw wat zuurstof kunnen kopen voor zichzelf, want ze staan dan tegenover Gantoise en Racing, twee rechtstreekse concurrenten.

De anderen: Waterloo Ducks, Racing en Baudouin

De Waterloo Ducks zullen waarschijnlijk tweede of derde eindigen in de klassieke fase, wat weinig verschil zal maken wat betreft hun tegenstanders voor de halve finale. Hun 4/9 van afglopen weekend heeft hier weinig impact op.

Racing heeft de demobilisatie bij Gantoise ten volle benut en heeft zondag de volle drie punten binnen gehaald en tegen Watducks konden ze lange en vuist maken, maar moesten ze het uiteindelijk laten schieten. De Ratten zullen het zichzelf waarzchijnlijk niet vergeven dat ze tegen Baudouin onderuit gingen vrijdagavond (2-9). De Brusselaars hebben nu zeven punten, evenveel als Orée, maar hebben vier moeilijkere laatste wedstrijden.

Voor Baudouin is er een wonder nodig, willen ze zich toch nog handhaven.  Het team uit Dilbeek heeft dan wel haar eerste punten van het seizoen gepakt door van Racing te winnen, maar met vier punten achterstand en nog wedstrijden tegen Leo, Watducks, Orée en AAA voor de boeg, lijkt de ‘missie behoud’ gedoemd om te mislukken.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie