Indoor dames – wie pakt de vierde plaats?

Zoals verwacht is het in het dameskampioenschap in Ere erg spannend, vooral aan de top van het klassement. Dit werd opnieuw bevestigd in de eerste wedstrijden van 2020, die vorige donderdag en zaterdag gespeeld werden. Een overzicht van de verschillende lessen die kunnen worden getrokken op vier wedstrijden van het einde van de reguliere fase.

Spanning troef, vooral aan de top ! White Star dendert verder aan een hels tempo, Park is 99,9% zeker van degradatie naar D.1 en Racing heeft een gunstige uitgangspositie voor een plaats in de Top 4.

Een trio aan de leiding staat, maar wie eindigt op welke plaats?

White Star is het enige nog ongeslagen team dit seizoen en staat dan ook eerste in het klassement, maar slechts met twee punten voorsprong op Waterloo Ducks, de runner-up. De dames uit Evere hebben 2020 aangevat zoals ze 2019 hadden beëindigd, nml. met winst. Na hun 9 op 9 kunnen ze het einde van de reguliere competitie met een gerust hart benaderen.

Waterloo heeft donderdag en zaterdag ook gedaan wat het moest. Het team van Louise Cavenaile heeft geen steken laten vallen tegen lager gerangschikte teams en  blijft zo in de ‘slip stream’ van White Star.

Antwerp is het derde team van het leidende trio en heeft  vier punten voorsprong op Racing en zes op de vijfde niet-kwalificerende plaats voor de halve finales. Maar met twee overwinningen met maar één doelpunt verschil, tegen Dragons en vooral tegen Parc, zijn Laurine Delforge en haar teamgenoten door het oog van de naald gekropen.

De drie voornoemde clubs zitten meer dan waarschijnlijk in de play-offs, maar het valt nog te bezien in welke orde de Top 3 zal worden samengesteld. Gezien hun respectievelijke programma’s is alles mogelijk.

Racing zou de trein kunnen missen, Wellington steeds dichter bij behoud

De onregelmatigheid van de Ratten belet hen om een zorgeloos regulier kampioenschap te beleven. Er is nog geen reden tot paniek, de dames uit Ukkel staan nog steeds  vierde, maar ze hebben de kans gemist om hun plaats in de Top 4 te verstevigen. Hadden de dames van Olivier Coulon Wellington kunnen kloppen (2-3 verlies), dan stonden ze nu zeven punten los van de vijfde. 

Met dit succes zet Wellington in de eerste plaats een grote stap richting behoud, wat hun belangrijkste doelstelling was dit seizoen. Maar het heeft ook nog steeds de Top 4 in het vizier, met slechts twee punten achterstand op Racing.

Tot slot Dragons, dat te kort komt om hoger te mikken dan het behoud, wat ook hun ambitie was voor het seizoen 2019/2020. Maar door te verliezen van White Star en Antwerp op zaterdag, heeft het team uit Brasschaat waarschijnlijk zijn kans gemist.

Gantoise heeft een wonder nodig, voor Parc is het over en out

Om zich te redden, zou Park zijn laatste vier wedstrijden moeten winnen met zeer hoge scores, terwijl Dragons geen enkel punt pakt en Gantoise geen twee keer wint. Maar met zestig tegendoelpunten voor negen gescoord doelpunten in tien wedstrijden, lijkt dit weinig reralistisch. 

Gantoise staat er dan wel wat beter voor, maar het zal toch een heel moeilijke taak worden om zich te handhaven. De Oost-Vlamingen staan zevende, met vijf punten achterstand op de zesde. Het zal Park moeten verslaan en daarnaast nog twee topprestaties moeten leveren.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »