HWC 2018 : Red Lions winnen overtuigend!

Deze dinsdagmiddag om 12u15 stonden onze Red Lions tegenover Pakistan in de achtste finale van het WK in India. Een overwinning was synoniem met een kwalificatie voor de kwartfinales.

Het Kalinga stadion zat vandaag niet erg vol toen onze Red Lions het hockeyveld betraden. Slechts 5000 toeschouwers hadden een ticket voor deze wedstrijd, we hebben voor een groter publiek gespeeld!

De wedstrijd ging goed van start, want na een paar seconden al, kregen de Belgen hun eerste strafcorner van de wedstrijd. Helaas werd de sleep van Tom Boon geblokkeerd door de Pakistaanse uitloper.

Hoewel de Red Lions geconcentreerd stonden te hockeyen, kwamen de Pakistanen agressief uit de hoek en toonden dat ook zij hoopten om de volgende fase van het toernooi te bereiken.

In de 10e minuut kreeg België twee PC’s na elkaar. Bij de tweede poging pushte Alexander Hendrickx, de man in vorm op corners, de bal laag in doel! De 1-0 voor België was ook al het vierde doelpunt voor Hendrickx op dit WK.

Drie minuten later stond Nicolas De Kerpel aan de basis van een prachtige actie waar hij, na een meesterlijke slalom, kapitein Thomas Briels aanspeelde, die de bal prachtig in doel werkte (2-0).

In het tweede kwart wisten de Red Lions het balbezit én hun voorsprong op het scorebord te behouden. Ze bleven gefocust en maakten zeer weinig fouten. In de 27e minuut scoorde Cédric Charlier het derde doelpunt van de wedstrijd. Vanaf de rand van de cirkel schoot hij in backhand de bal onhoudbaar, na een lichte deviatie, in het Pakistaanse doel.

Na de pauze begonnen de Belgen aan de tweede helft zoals ze aan de wedstrijd begonnen waren: met veel vechtlust. En het loonde, want in de 40e minuut lag een collectieve actie aan de basis van het vierde doelpunt, ditmaal gescoord door Sébastien Dockier, na een uitstekende eenhandige assist van Simon Gougnard. De rest van het derde kwart werd door de Lions met vertrouwen en assertiviteit gecontroleerd. Pakistan kreeg wel nog één strafcorner, maar die miste het doel van Vincent Vanasch.

Ook het vierde en laatste kwart verliep succesvol voor de Belgen, met tal van mooie collectieve acties. Na een gele kaart stond Pakistan maar met 10 meer op het veld. Toen een Belgische PC van Hendrickx vanop de lijn foutief werd afgestopt, kregen de Belgen een strafbal. Tom Boon zette deze feilloos om en bracht de 5-0 op het scorebord (53e minuut).

De laatste minuten van de wedstrijd hadden de Red Lions volledig onder controle. Tom Boon kon bijna nog een zesde doelpunt maken, maar miste maar nipt. De score bleef ongewijzigd.

De Belgen zijn nu gekwalificeerd voor de kwartfinales die ze tegen Duitsland op donderdag 13 december om 12u15 Belgische tijd zullen spelen.

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!