Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte.

In de tweede wedstrijd van de dag namen de Red Panthers het in de return op tegen India. Na een mooie overwinning op donderdag waren de Belgen meer dan gemotiveerd om dit succes te herhalen!

Nieuwe overwinning voor de Red Panthers tegen India
Vanaf het eerste fluitsignaal zetten de hongerige Panthers meteen druk op de linies van de tegenstander. Desondanks was de Indiase verdediging meer dan solide en pas in de laatste minuut van het eerste kwart slaagde Ambre Ballenghien om te scoren met een heerlijke sleep op PC (0 – 1). Het tweede kwart ging net zo goed van start, met een doelpunt van Vanessa Blockmans na een afgeketste bal uit een PC-fase (0 – 2). De eerste helft werd duidelijk gedomineerd door de Belgen, ondanks een grote kans voor de Indiërs die op prachtige wijze werd gered door Elodie Picard, tot grote vreugde van de vele fans die zaterdag waren komen opdagen.

De tweede helft begon een pak slechter, met de aansluitingstreffer voor India in de 34e minuut (1 – 2). De fans aan beide kanten beleefden nadien nog een heleboel emoties in het laatste kwart, maar de twee keepers hielden goed stand bij de vele aanvallen van hun tegenstanders.

Tweede overwinning op rij dus voor de Belgische dames tegen India. De laatste wedstrijd van deze eerste week van de Pro League, tussen de Red Panthers en de VS, vindt morgen plaats, zelfde tijd, zelfde plaats. Mis dit niet!

Red Lions slagen er niet in om India te verslaan
In de derde wedstrijd van de dag namen de Red Lions het ook op tegen India. Met een meer dan verdiende overwinning in de eerste wedstrijd afgelopen donderdag en de terugkeer van Arthur De Sloover en Antoine Kina in het team, hoopten de Belgen deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet te zien.

De Indiërs hadden het echter niet zo begrepn en kwamen al snel op 1-0 door een fraaie deflectie van Hundal. Maar een ongelooflijke redding van Vincent Vanasch en een prachtige volley van aanvoerder Felix Denayer brachten de Belgen vlak voor rust weer op gelijke hoogt (1 – 1).

Geen van beide ploegen slaagde erin de bovenhand te nemen in het derde kwart. Bij het begin van het vierde kwart bracht Florent Van Aubel met een mooie volley de Red Lions toch weer op voorsprong. Maar de Indiase reactie liet niet lang op zich wachten: met nog drie minuten te spelen bracht Sukhjeet beide ploegen weer op gelijke hoogte.

2-2 was ook de eindstand en een shoot-out sessie zou beslissen welk team het extra punt zou winnen. Boccard, Van Aubel en Ghislain scoorden elk een shoot-out, terwijl Vincent Vanasch er drie van India onschadelijk maakte. Het extra punt ging dus naar België.

De Red Lions staan deze zondag opnieuw tegenover Ierland. Na de nederlaag van woensdag en het gelijkspel tegen India vandaag, zullen de vele fans die hun kaartje al voor morgen hebben geboekt, een reactie verwachten van hun Lions. Er zijn trouwens nog tickets beschikbaar.

In de laatste wedstrijd van de dag wonnen de mannen van Argentinië nog met 4-3 van Ierland.