Hervatting van de Eredivisie, maar onder zeer strenge voorwaarden!

Zoals u wellicht onlangs heeft gelezen, kunnen de Eredivisie kampioenschappen dames en heren opnieuw starten. Hoewel we vol ongeduld uitkijken naar de hervatting van onze sport op het hoogste niveau, mag het spelen van deze wedstrijden niet ten koste gaan van de veiligheid en de gezondheid. Er is specifiek voor deze wedstrijden een zeer strikt protocol opgesteld, dat werd goedgekeurd door de verschillende autoriteiten van het land (klik hier om het te lezen). De exclusieve en definitieve voorwaarde voor deze herstart is een strikte naleving van dit protocol door alle betrokkenen.

We willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat deze hervatting van het hockey op het hoogste niveau geen invloed heeft op de verspreiding van het virus.  Met dit in het achterhoofd zullen de spelers/speelsters en stafleden elke week worden getest, ten vroegste 48 uur voor de wedstrijd van het weekend.

Vanuit sportief oogpunt is het belangrijk om de eerste ronde vóór het einde van dit jaar af te ronden. De kalender van de clubs en de nationale teams in het voorjaar van 2021 is al ontzettend druk en maakt het onmogelijk om nog in maart-april-mei flexibel te zijn. 

Afhankelijk van de situatie hebben de Eredivisie teams nog elk tussen de 4 en 6 wedstrijden te spelen. Op dit moment is er, met uitzondering van eventuele ‘COVID uitstellen’, maar één dubbel weekend gepland (28 en 29/11).

Dames

Heren

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »