Gérard Knaepen is overleden

De “Guy Thys van het hockey”, werd ooit over hem gezegd. Onze “hockeyfamilie” verliest met het overlijden van Gérard Knaepen opnieuw één van haar trouwste dienaars.

Gérard startte bij de KBHB in 1964 en was jarenlang assistent coach en fysieke trainer van onze nationale teams. Tussen 1972 en 1989 was hij als bondscoach de bezieler van de militaire nationale ploeg. Hij maakte deel uit van verschillende comités en commissies van de Hockey Bond, waaronder 12 jaar als lid van de Algemene Raad (ex Raad van Bestuur).

Gérard zette zich met veel enthousiasme in voor de promotie van het hockey in scholen en de opleiding van coaches en trainers, werkte voor het BOIC en voor Adeps. Maar hij was vooral 31 jaar lang een graag geziene trainer bij tal van Belgische clubs, waaronder Orée, Daring, Beerschot, Gantoise, Mechelse, Wellington, Park, Anderlecht, Primerose, Waterloo Ducks, Relax, OIA, Green Devils, …

De meesten die hem gekend hebben, zullen het erover eens zijn: met het overlijden van Gérard Knaepen moeten we spijtig genoeg afscheid nemen van een uiterst sympathieke, grappige en innemende man! Een gepassioneerd man ook, die honderden, misschien wel duizenden jonge hockeyers heeft geïnspireerd en aangezet tot zelfovertreffing.

De KBHB wenst hierbij in naam van de ganse hockey gemeenschap haar innige deelneming te betuigen aan de familie van Gérard en hen veel sterkte en moed toe te spreken in deze uiterst moeilijke momenten!

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie