FIH Pro League : Antwerps feestje voor de Red Lions en de Red Panthers tegen Groot-Brittannië!

De FIH Pro League is gestart in Antwerpen. En hoe! Beide teams wonnen overtuigend van Groot-Brittannië!
Eerst waren het de Red Lions die het veld aan het Wilrijkse Plein betraden.

Met veel vechtlust vanaf het begin, namen de mannen van Shane McLeod hun tegenstanders bij de keel. In de 9e minuut verstuurde Arthur De Sloover een prachtige lange bal naar Tom Boon, die een PC veroorzaakte voor de Belgen. Op de rebound stond Cédric Charlier klaar om de 1-0 in twee tijden binnen te leggen, ondanks een ‘videocall’ van de Britten.

Net voor het einde van het eerste kwart verdubbelde Tom Boon op prachtige wijze de score. Na een magistrale actie, waar hij in de cirkel uitglijdt, mikte hij eerst nog op de paal. Maar 20 seconden later, bij de volgende actie, was het wel prijs (2-0).

In de 19e minuut lag Tom Boon weer aan de basis van een doelpunt, toen hij Cédric Charlier bediende voor zijn tweede van de namiddag (3-0). Nog een minuut later was het de beurt aan Alexander Hendrickx om de Britse doelman te vloeren op PC. Na amper 20 minuten stond het al 4-0!

In de tweede helft kwamen de Britten opzetten en in de 38e minuut scoorde Phil Roper het eerste doelpunt voor Team GB. Maar de Red Lions lieten het niet aan hun hart komen en bleven goed combineren.
In het laatste kwart dwongen de Britten nog een PC af, die via Taylor werd omgezet (4-2). De Red Lions kregen het op het einde toch nog lastig, met hier en daar wat dom balverlies. Maar uiteindelijk, ondanks een man meer situatie, wanneer de Britten hun doelman eraf haalden, bleef de score ongewijzigd. De Belgen wonnen met 4-2.

Enkele minuten later was het al de beurt aan de dames. De Red Panthers kwamen onmiddellijk goed in de wedstrijd en dwongen in de eerste minuten kort na elkaar 2 PC’s af. Bij de tweede was het prijs. In plaats van een rechtstreekse sleep, ging de bal naar Pauline Leclef op rechts, die met een keihard schot de Britse doelvrouw klopte. 1-0 na 7 minuten!

Op de derde PC voor de Belgen, in de laatste minuut van het eerste kwart, kon Judith Vandermeiren zelfs de score verdubbelen, met een mooie rebound. Score bij de rust : 2-0.
De Belgen bleven in het tweede kwart een pak duels winnen en toonden zich vaak gevaarlijk in de cirkel. Maar de score veranderde niet meer voor de pauze.

Na rust waren het de Belgen die de druk bleven aanhouden op hun tegenstanders. En de doelpunten bleven komen, deze keer via Anne-Sophie Weyns op rebound, na een mooi schot van Ambre Ballenghien : 3-0!
De Britse dames werden nerveus, wat in de 41e minuut een gele kaart opleverde voor Howard. De Panthers domineerden duidelijk het spel, maar toch scoorde Robertson een eerste doelpunt voor Groot-Brittannië, met nog 10 minuten op de klok. Kort daarop kreeg Howard opnieuw een gele kaart, van 10 minuten staftijd deze keer. De Panthers profiteerden van hun 11 tegen 10 overwicht om via een keihard schot van Barbara Nelen de 4-1 op het bord te zetten.

Deze 4-1 score bleef ongewijzigd tot het einde. Wat een indrukwekkende overwinning van de Red Panthers, met zowel op fysiek als op technisch vlak een duidelijk overwicht tegen de nummer 2 van de wereld. Dik verdiend dus!
De volgende Pro League wedstrijden staan al komende zondag op het programma, met wedstrijden tegen Duitsland, opnieuw op het Wilrijkse Plein.

Er zijn nog tickets beschikbaar. We hopen op een massa supporters !

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!