EuroHockey U18 Championships – Zilver voor Belgische meisjes en jongens!

Op het EK U18 voor meisjes en jongens dat vorige zaterdag in het Duitse Krefeld van start ging, hebben onze beide BeGold U18 teams het meer dan uitstekend gedaan!

Na eerste te zijn geëindigd in hun poule, speelden de jongens een sterke halve finale tegen Nederland (2-2, SO 3-2). De finale tegen Duitsland op zondagnamiddag werd een titanengevecht waar de jonge Belgen maar net het onderspit delfden. Duitsland werd met 3-2 Europees kampioen, België won een mooie zilveren medaille.

In hun halve finale versloegen de Belgische meisjes – ook de beste van hun poule – Engeland op overtuigende wijze (3-1). Helaas gingen ze zondag in de finale onderuit in de shoot-outs, na een geweldige prestatie en een 0-0 score aan het einde van de reguliere tijd. Na de titel bij de jongens, won Duitsland dus ook die bij de meisjes. Onze U18-meisjes kunnen desondanks erg trots zijn op hun prestatie en de bijbehorende zilveren medaille!

-> zie hieronder voor meer details.

U18 Girls

Onze Belgische U18 meisjes, gecoacht door Joy Jouret, zijn ingedeeld in poule A, waar ze het zullen opnemen tegen Duitsland (titelverdediger), Ierland, Schotland en Frankrijk.

De wedstrijden op veld 1 worden in live streaming uitgezonden op het eurohockeytv.org platform. Een pas voor het hele toernooi (jongens en meisjes) kost €5,99.

U18 Boys

Onze U18 jongens – gecoacht door Benjamin Van Hoof – zitten ook in poule A, waar ze het zullen opnemen tegen Duitsland, Ierland, Schotland en Oostenrijk.

Net als bij de meisjes kan je de wedstrijden op veld 1 volgen via live streaming op het eurohockeytv.org platform. Een pas voor het hele toernooi (jongens & meisjes) kost €5,99.

Sat 8/0710:00BEL-SCO8-1streaming
Sun 9/0711:30BEL-IRL8-0streaming
Wed 12/0717:45GER-BEL2-3streaming
Thu 13/0715:45AUT-BEL0-2 –
Sat 15/0709:301/2F BEL-NED2-2 (SO 3-2)streaming
Sun 16/0714:30F GER-BEL 3-2streaming

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!