Eric Denis is niet meer!

In Memoriam Eric

Ons bereikte het verschrikkelijk trieste nieuws dat één van onze ‘bright lights’ ons verlaten heeft.  Eric Denis (52 jaar), een prachtig  en ‘bevlogen’ mens, vader van Maxime en Mathis, en levensmaatje van Kathy, is niet meer.  Hij werd één van de slachtoffers van dat verdoemde virus…

Eric was absoluut geen ‘flierefluiter’, maar wel een gekroonde internationale scheidsrechter. Zijn naam prijkt hoog op de lijst van befaamde Belgische ‘arbiters’, naast Patrick, Georges, Laurine, Jean-François, Christiane, Dominique, Donald, Vincent, Greg, en andere toppers.  Hij was dan ook zeer gerespecteerd op het veld en maakte er terecht carrière, met het WK 1998 in Utrecht en de Olympische Spelen van Sydney in 2000 als hoogtepunten. Eric maakte ook deel uit van het Umpire Development Program van de Europese Hockey Federatie en van de Internationale Cel van de KBHB.

Maar Eric’s echte carrière lag rondweg in de wolken. Hij was een echte hoogvlieger, als o.a. boordcommandant op de koninklijke Falcon en op de Airbus van het leger, piloot op de befaamde Seaking en commandant van de legerbasis van Melsbroek. Hij was instructeur en piloot, zowel in zijn legertijd, maar ook in zijn burgerloopbaan bij TUI, bij Netjets en tot voor kort bij Norwegian Airlines, waar hij ‘base captain’ was van hun kantoor in Barcelona.

Met Eric verliest de Belgische hockey community een sterkhouder, een rechtlijnig en oprecht vriendelijk man. Met zijn allen wensen wij Kathy, Maxime en Mathis, en al zijn naasten, waaronder zijn broer en onze collega Gérald, veel sterkte en moed toe, om dit grote verlies te verwerken en een plaats te geven.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

Waar kunt U de wedstrijden van de Eredivisie van dit weekend bekijken?

https://hockey.be/wp-content/uploads/2021/04/Story-matches-du-w-e.mp4 Vorige Volgende Vorige Volgende Zondag 18/04/2021 Dames – 12:00 Victory – Antwerp https://www.youtube.com/channel/UCJyIn4gOdtW2_vA4wCs_pNQ/featured Daring – Dragons Racing – Herakles BX1 https://www.youtube.com/watch?v=gvaLP0Bp5Y8 Leuven – White Star Waterloo Ducks – Wellington

Lees meer »