EK Indoor – winst tegen Oekraïne geeft hoop!

Veel emoties in de wedstrijden van de Belgen op de tweede dag van het EK. Eerst zagen de Indoor Red Lions de winst in de laatste drie minuten van de match ontglippen tegen Tsjechië (3-4), later op de dag waren het dan weer de Belgen die in het slot van de wedstrijd het laken naar zich toe trokken tegen Oekraïne (10-7). Die zege moet vertrouwen geven voor de zeer belangrijke match van zondag tegen Polen.

BEL-CZE 3-4

Na de niet-kwalificatie voor de halve finale begonnen de Indoor Red Lions zaterdag op het EK in Berlijn weer van nul in poule C. Samen met Tsjechië, Polen en Oekraïne moet in die poule uitgemaakt worden welke twee landen in 2022 naar het EK voor B-landen degraderen.

De Belgen begonnen er deze zaterdagochtend aan tegen Tsjechië en leken aanvankelijk – met een 2-0 voorsprong na vijf minuten – op weg naar de zege. De klus afmaken en de tegenstander niet meer in de wedstrijd laten komen lukte echter niet. Nog voor de pauze kwamen de Tsjechen op gelijke hoogte en in de laatste drie minuten van de wedstrijd ging het van een 3-2 voorsprong naar een zeer pijnlijke 3-4 nederlaag.

“Neen, het niveau van de spelers op dit EK is niet honderd procent”, zegt bondscoach Alexandre de Chaffoy. “En dan krijg je een situatie dat je in ‘money time’ een wedstrijd uit handen geeft. Al bij al was ik wel tevreden op de manier waarop de spelers reageerden na de twee nederlagen van vrijdag. De wedstrijd tussen Duitsland en Nederland (7-6) bevestigde nog eens dat we hier in een loodzware poule zaten.”

Pictures: WorldSportPics.com

UKR-BEL 7-10

De ontgoocheling was immens bij de Belgen na het verlies tegen Tsjechië. De Belgen stonden in poule C meteen ook met de rug tegen de muur. Winnen later op de dag tegen Oekraïne was een must om binnen twee jaar nog mee te spelen op het hoogste Europese niveau.

“We hebben de voorbereiding op de wedstrijd tegen Oekraïne helemaal anders aangepakt”, aldus de Chaffoy. “Minder tactisch en meer mentaal. Die oefening moésten we maken.”

De start van de wedstrijd werd een nachtmerrie voor de Belgen: 0-3 na zes minuten. De Lions knokten echter terug en tot drie minuten voor het eindsignaal gingen de goals er over en weer in: 4-4 bij de rust en 6-6 na kwart drie. Bij een 6-7 achterstand scoorden de Belgen vier doelpunten in de laatste vier minuten: 10-7 en een Belgische zucht van opluchting ging door de Berlijnse Horst-Korber-hal.

“Natuurlijk vrees je voor het slechtste scenario als je zo vroeg in de wedstrijd drie doelpunten incasseert”, zegt de Chaffoy. “Aan de andere kant: na zes minuten kan er – zeker in zaalhockey – nog veel gebeuren. Het was een enorme opluchting dat we in de slotfase de wedstrijd in ons voordeel konden beslissen.”

Zondagochtend sluiten de Indoor Red Lions hun EK af tegen Polen. De wedstrijd die zal beslissen of België in de hoogste Europese regionen blijft. “De slotfase in de wedstrijd tegen Oekraïne moet ons een boost geven voor het duel tegen Polen. We gaan hard vechten om in de A-reeks te blijven”, besluit de Chaffoy.

Pictures: WorldSportPics.com

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie