EK Hockey – Hoge ambities voor Belgische teams en scheidsrechters!

Binnen twee dagen is het zo ver, vrijdag gaan de EuroHockey Championships 2023 van start in het Duitse Mönchengladbach. Tot en met zondag 27 augustus zullen de beste Europese vrouwen- en mannenteams het tegen elkaar opnemen om Nederland – dat titelverdediger is bij zowel de vrouwen als de mannen – op te volgen als Europees kampioen.

Ook het kruim van de Europese arbitrage zal tijdens dit toernooi op het veld het beste van zichzelf geven om alle wedstrijden tot een goed einde te brengen. Laurine Delforge, Céline Martin-Schmets en Michael Dutrieux zullen, naast de Red Panthers en Red Lions, onze Belgische driekleur met verve vertegenwoordigen. 

RED PANTHERS MIKKEN OP EEN PLAATS IN DE FINALE

Na een sterke Pro League campagne en een aantal bemoedigende topresultaten begint het jonge team van bondscoach Raoul Ehren meer dan ooit ambitieus aan dit EK. Met een beresterke defensie, een heel ervaren middenveld en een bliksemsnelle jonge aanvalslinie is het behalen van een podiumplaats – liefst op één van de twee hoogste treden – een moeilijke doch realistische ambitie voor de Red Panthers. De selectie van Raoul Ehren vind je hier.

De Belgische dames zijn ingedeeld in poule A, samen met Nederland, Spanje en Italië (zie wedstrijdschema hieronder). In de andere poule spelen Duitsland, Engeland, Ierland en Schotland. De eerste twee van elke poule gaan door naar de halve finales die op donderdag 24 augustus worden gespeeld. De finale staat gepland op zaterdag 26 augustus.

Sat 19/08

11:00

BEL-ITA

 –

Sun 20/08

15:00

BEL-NED

 –

Tue 22/08

17:00

ESP-BEL

 –

RED LIONS GAAN VOOR GOUD

Na hun zilveren medaille op het WK in India eerder dit jaar, zijn de Belgische mannen uit op revanche en mikken ze opnieuw resoluut op het hoogste schavotje van het EK podium. Bondscoach Michel van den Heuvel heeft tijdens de Pro League wedstrijden van afgelopen maand juni uitvoerig spelers en combinaties kunnen testen en heeft hij ervoor gekozen om met Van Dessel, Onana en Ghislain, drie jonge toptalenten toe te voegen aan zijn ‘gouden generatie’. Bekijk de selectie hier.

De Red Lions zitten zoals hun vrouwelijke collega’s ook in groep A, samen met Engeland, Spanje en Oostenrijk. In de andere poule zitten Duitsland, Nederland, Frankrijk en Wales. Ook hier speelt de top 2 van iedere poule de halve finales. Deze staan gepland op vrijdag 25 augustus en de finale op zondag 27 augustus.

Sun 20/08

12:30

ENG-BEL

 –

Mon 21/08

20:30

BEL-ESP

 –

Wed 23/08

10:00

BEL-AUT

 –

ALLE BELGISCHE WEDSTRIJDEN GRATIS LIVE TE VOLGEN OP VTM EN RTL

Voor het eerst in de geschiedenis van het Belgische hockey zullen alle wedstrijden gratis en live te volgen zijn op VTM en RTL. Beide commerciële zenders halen alles uit de kast om de prestaties van onze Red Panthers en Red Lions tot bij de kijker te brengen. Voor- en nabeschouwingen, reportages achter de schermen en in het spelershotel, interviews voor en na de wedstrijd en tijdens de rust, … zullen de Belgische TV kijkers dit EK van binnenin laten beleven! En voor de die hard hockeyfans is er de mogelijkheid om ook alle andere wedstrijden te volgen op Eleven DAZN.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie