Bondscoach Michel van den Heuvel heeft deze maandag in een persconferentie zijn selectie bekend gemaakt voor het EuroHockey Championship dat van 18 tot 27 augustus 2023 zal plaatsvinden in het Duitse Mönchengladbach.

 

Drie jonge talenten hebben de selectie voor dit EK gehaald: Arno Van Dessel in het middenveld en Nelson Onana en William Ghislain in de aanvalslinie. Routiniers Tom Boon, Sebastien Dockier en Tanguy Cosyns zijn er deze keer niet bij.

 

Michel van den Heuvel licht toe: “We zagen tijdens de Hockey Pro League dat het enthousiasme, de intensiteit en het atletische vermogen van onze jonge spelers een enorme positieve invloed hadden op onze manier van spelen. We merken ook een evolutie in het spel, waar snelle spelers die een ganse wedstrijd kunnen blijven lopen nu de norm zijn. Nelson, Arno en William kunnen ons team dit bijbrengen.”

Na het EK zal er een grondige evaluatie gemaakt worden van de ganse groep met het oog op de aanloopperiode naar de Olympische Spelen van Parijs van zomer 2024.