EK Hockey: een nederlaag die een revanche verdient voor de Panthers…

Het stadion in Mönchengladbach zat vanmiddag al serieus vol voor de tweede groepswedstrijd van de Red Panthers. En het was al onmiddellijk een absolute topaffiche, want tegen Nederland, dat in het mondiale wereldhockey al meer dan 10 jaar het mooie weer maakt!

Vanaf de start dicteerde Nederland het tempo, met al een eerste penalty corner na 3 minuten. Maar de Belgen verdedigden sterk.

Oranje viel aan, maar de Panthers hielden stand en slaagden er zelfs in een paar mooie tegenaanvallen in te zetten. Sommige balcontroles (vooral op lange lobs) waren nog te onnauwkeurig, maar de Belgen zaten goed in hun spel.

In het tweede kwart kwamen de Panthers, ondanks de press van Nederland, aanvallender opzetten. Ze kwamen steeds dichter bij de cirkel van hun tegenstanders, echter zonder in schietpositie te komen. Ze merkten ook dat hun tegenstandsters ook wel wat fouten maakten en niet onfeilbaar leken.

Een paar minuten voor rust kwamen de Red Panthers heel dicht bij de gelijkmaker. De pauze kwam als geroepen voor Oranje.

Na de pauze zagen we een veel evenwichtiger spelbeeld. De twee ploegen kwamen om beurt dicht bij een doelpunt. Keepster van de dag bij de Panthers, Aisling D’Hooghe, had een prima redding in petto op een zwevende bal van Nederland.

Aan het begin van het derde kwart kwamen de Panthers opnieuw heel kort bij de gelijkmaker, alleen de afwerking ontbrak. Even later ging een krachtig backhandschot van Charlotte Englebert maar net over.

In de 56e minuut was het echter Oranje die tegen het spelbeeld kon scoren via Matla op PC. Nederland stond 2-0 voor, maar die tweede was niet echt verdiend. Helaas konden de Panthers de trend niet meer keren en bleef de eindstand 2-0.

De Belgen kunnen, na deze prestatie, toch wel hopen op een revanche later in het toernooi … dat moet dan in de finale!