EK HOCKEY – 6 op 6 voor de Red Lions!

Amper 24 uur na hun overrompelende overwinning op Engeland kwamen de Red Lions deze maandagavond weer in actie. Hun tegenstanders waren de Spaanse Red Sticks, 7e op de wereldranglijst.

De wedstrijd begon op een snel tempo, met kansen aan beide kanten. Het waren echter de Belgen die al in de 11e minuut de leiding namen. Gauthier Boccard onderschepte de bal op het middenveld en bediende William Ghislain die ideaal geplaatst stond om de bal in het net te deviëren: 1-0!

Twee minuten dwongen de Lions snel achter elkaar drie strafcorners af. De eerste Spaanse uitloper liet zich sterk gelden, maar uiteindelijk was het Alex Hendricks die het duel won, want zijn derde was raak. Zijn sleep was zo krachtig dat Pau Rafi, de Spaanse doelman, de bal alleen maar in z’n eigen doel kon afschampen; 2-0.

De Lions toonden zich hongerig vanavond. Aan het begin van het derde kwart was het weer de beurt aan Florent van Aubel om te scoren, goed bediend door Arthur Van Doren; 3-0. De Belgen domineerden niet alleen, ze combineerden ook goed en speelden kwaliteitshockey.

Na de pauze kwamen de Red Sticks een stuk levendiger en geconcentreerder terug het veld op, terwijl de Belgen het wat rustiger aan leken te doen. In de 42e minuut profiteerden de Spanjaarden van de situatie om hun achterstand te verkleinen met een mooie individuele actie langs de achterlijn en een gelukje op de rebound: 3-1.

De Red Lions schoten terug wakker. Na een lijnstop met de voet op PC, zette Alexander Hendrickx de logische strafbal op onhoudbare wijze om. De Belgen namen een 4-1 voorsprong. Een paar minuten later (50′) scoorde Nelson Onana zijn eerste doelpunt van het toernooi na een prachtige loopactie op rechts van Van Dessel en een afgemeten pass van van Aubel; 5-1.

Uiteindelijk waren de Spanjaarden nooit in staat om de Belgen te bedreigen. Met 6 punten op 6 en nog één groepswedstrijd te gaan (tegen Oostenrijk, woensdag 10 uur), hebben ze nu al hun kwalificatie voor de halve finales veilig gesteld. Het doel blijft echter de eerste plaats in Poule A.